Zencefil kökü, başta diyet olmakla birlikte kış aylarında da sıkça tüketilen baharatların başında geliyor. Adeta bir şifa deposu olan zencefilin faydaları ise saymakla bitmiyor.
Soğuk aylarda bizi hastalıktan koruyan zencefil kökü, C vitamini, B5 vitamini ve B6 gibi vitaminleri içermektedir.
Zencefil çayı, kış ayları boyunca zinde kalmamızı sağlayarak, hasta olmamızı engelliyor. Öte yandan zencefilin iltihap önleyici özellikleri de var. Hazımsızlığa yardımcı olarak, bağırsak fonksiyonlarını harekete geçiren zencefil mide bulantısını da tedavi etmek için kullanılabiliyor.
KABUĞUNU SOYMAYIN
Kış aylarında sıkça tüketilen zencefil çayı bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarıyor. Ancak, birçok kişi zencefil çayını kabuğunu soyarak hazırlıyor. Eğer siz de zencefili kabuğundan ayırarak hazırlayorsanız yanlış yapıyorsunuz demektir.
ZENCEFİL KABUĞU NEDEN SOYULMAMALI?
Kabuk yenilebilir değil, ancak zencefilin en sağlıklı kısmı denebilir. Elmaya benzer olan besinlerde, vitaminler doğrudan derinin altında yer alır. Eğer kabuğu ağrırsanız, kökün sağlığı geliştiren önemli özelliklerinin çoğu kaybolur. Zencefil kabuğundaki herhangi bir kir veya bakteri, durulayıp temiz bir fırçayla ovalayarak kolayca çıkarılabilir.
Yorumlar kapalı.