Yüzyıl nasıl yazılır? Yüz yıl ayrı mı, birleşik mi yazılır? Yüzyıl kelimesinin TDK yazılışı

Yazım kuralları açısından doğru yazım için özellikle zaman konularında uzun zamanlardan bahsedildiğinde bitişik mi ayrı mı yazılacağı konusunda tereddüt edilmektedir. Bu kelimelerden biri de "yüzyıl" kelimesidir. Peki, yurttaşların en çok arattığı yüz yıl kelimesi ayrı mı yazılır? Yüzyıl kelimesinin TDK sözlüğünde yazılışı nasıldır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TDK resmi internet sitesi üzerinden kelimelerin doğru yazımını vatandaşlara hizmet olarak sunmaktadır. Yazım kılavuzunu da düzenli olarak güncellemektedir. TDK sayesinde kelimenin nasıl yazıldığını bilmiyorsak, doğru yazımını öğrenme şansımız oluyor. Yüzyıl nasıl yazılır?

YÜZYIL NE DEMEK?

Yüzyıl kelimesinin Türkçedeki anlamı ‘bir asır ya da 100 yıl’ şeklinde geçmektedir. Bu anlamı puanlama üzerinden doğru yazılışı ile beraber tek başına veya cümle içerisinde kullanabilirsiniz. Birleşik olarak yazılan yüzyıl sözcüğü, Türkçede en yaygın kullanılan kelimeler arasındadır.

YÜZ YIL MI, YÜZYIL MI?

Bu kelimenin doğru yazılımı TDK’ya göre birleşik yazılımıdır. Yani kelimenin doğrusu “yüzyıl”dır.

YÜZYIL KISALTILMASI NASIL YAZILIR?

Asır ve zaman anlamına gelen yüzyıl kelimesi bazen kısaltılarak da cümle içinde geçirilmektedir. Yüzyıl kelimesinin kısaltması ise “yy” şeklindedir.

YÜZYIL ROMAN RAKAMIYLA NASIL YAZILIR?

Romen rakamı antik Roma dönemlerinden günümüze gelmiştir. Yüzyıl kelimesinin romen rakımıyla yazılışı ise “XXI. yy” dir.

Yüzyıl nasıl yazılır? Yüz yıl ayrı mı, birleşik mi yazılır? Yüzyıl kelimesinin TDK yazılışı

Yorumlar kapalı.