Yurt dışından getirilen vatandaşlar karantinaya alındı

Yurt dışındaki Türk vatandaşların tahliye süreci devam ediyor. Ülkeye dönüşü sağlanan vatandaşlar belirlenen kentlerde 14 gün boyunca karantinaya alınıyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs önlemleri kapsamında birçok ülkeden Türkiye’ye getirilen vatandaşlar belirlenen kentlerde karantina altına alındı.

Almanya’dan getirilen 285 kişi, Yozgat’taki yurda yerleştirildi

Almanya’dan getirilen 1’i çocuk 285 kişi, yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında gözetim altında tutulmak üzere Yozgat’taki öğrenci yurduna yerleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Sürmeli Kız Öğrenci Yurdu’na getirilenler, ateşleri ölçülüp kayıtları yapıldıktan sonra tek kişilik odalara yerleştirildi.

Polis ekipleri, binanın çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Vatandaşların 14 günlük karantina sürecinde ihtiyaçlarının Türk Kızılay ve AFAD tarafından karşılanacağı belirtildi.

Almanya’dan gelen vatandaşlardan öğrenci Sait Fetih Alkan, yolculuklarının iyi geçtiğini ailevi nedenlerden dolayı mecburi bir dönüş yapmak zorunda kaldığını belirterek, “Allah razı olsun devletimizden bizi aldılar. Allah’a şükür kolay geçti.” dedi.

Yolculuğunun çok güzel geçtiğini ifade eden Trabzonlu Semra Kurt da “Çok şükür memleketimize geldik. Hasta değiliz hayırlısı ile buradaki süremizi doldurup memleketimize döneceğiz.” ifadelerini kullandı.

187 kişi de Kütahya’daki yurtlara yerleştirildi

187 Türk vatandaşı, Almanya’nın Köln kentinden kalkan Türk Hava Yollarına ait uçakla Kütahya Zafer Havalimanı’na getirildi.

Uçaktan inenler sağlık kontrolünün ardından, polis ve AFAD ekipleri eşliğinde otobüslerle Kütahya kent merkezine taşındı.

Yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde kente getirilen vatandaşlar, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Yerleşkesi’ndeki Gençlik ve Spor Bakanlığı Yesevi ve Dumlupınar yurtlarına yerleştirildi.

Polis ekipleri, binaların çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Yurtta 14 gün gözlem altında tutulacak vatandaşların ihtiyaçları, Kütahya Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD, Türk Kızılay ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce karşılanacak.

Kosova’dan gelen 103 kişi Uşak’ta yurda yerleştirildi

Kosova’dan 103 Türk vatandaşını Türkiye’ye getirmek üzere kalkan Türk Hava Yollarına ait uçak, saat 23.30’da Uşak Havalimanı’na indi.

Uçakta ateşleri ölçüldükten sonra otobüslere bindirilen vatandaşlar, güvenlik önlemleri alındıktan sonra gözlem altında tutulacakları, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Latife Hanım Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurduna götürüldü.

Havalimanı çıkışında otobüsteki vatandaşların Türk bayrakları salladığı görüldü.
Yurttaki tek kişilik odalara yerleştirilen Türk vatandaşlarının, 14 günlük karantina süreci tamamlanınca gidecekleri noktalara yönlendirileceği bildirildi.

Filistin ve İsrail’den 38 Türk vatandaşı Türkiye’ye getirildi

Filistin ve İsrail’den 38 Türk vatandaşını getiren THY’ye ait “Çukurova” isimli uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı’na indi.

Uçağa ilk olarak sağlık görevlileri girdi ve işçi, öğrenci ve turistten oluşan yolcuların vücut ısılarını ölçtü. Yolcuların pasaportları, steril poşetlere konularak işlemlerin yapılması için görevlilere teslim edildi.

Pasaport kontrolü sonrasında yolcular apronda bekletilen minibüslerle 14 günlük karantina dönemini geçirecekleri Kredi Yurtlar Kurumunun Gölbaşı Yerleşkesi’ndeki yurtlara yerleştirilmek üzere hareket etti.

Çekya’dan getirilen vatandaşlar Karabük’te yurda yerleştirildi

Koronavirüs önlemleri kapsamında uçuşların iptal edilmesi nedeniyle Çekya’da mahsur kalan ve Türkiye’ye dönmek isteyen öğrenciler ile geçici süreliğine bu ülkede bulunanlar için Türk Hava Yolları (THY) özel uçuş gerçekleştirdi.

Büyük çoğunluğunu Erasmus öğrencilerinin oluşturduğu 107 yolcuyu taşıyan uçak, akşam Ankara Esenboğa Havaalanı’na indi.

Yolcular daha sonra apronda bekletilen otobüslerle karantina sürecini geçirecekleri Karabük’e polis araçları eşliğinde getirildi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu İsmail Necati Efendi Yurdu’na yerleştirilen yolcular, 14 gün burada gözlem altında tutulacak.

Belçika’da geçici süre için bulunan ve Türk Hava Yollarına (THY) ait özel seferle yurda getirilen vatandaşlardan 245’i Gümüşhane’de karantinaya alındı.

Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Yurdu’na getirilen 245 yolcuyu AFAD, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli ve polis ekiplerinden oluşan görevliler karşıladı.

Ateşleri ölçülüp kayıtları yapılan vatandaşlar odalarına yerleştirildi.

Yurt dışından getirilen vatandaşlar, burada 14 gün gözlem altında tutulacak.

Yurda dönen vatandaşlar mutlu

Yurt dışınan dönen vatandaşlardan Enis Benli, gazetecilere yaptığı açıklamada, işi dolayısıyla Belçika’ya gittiğini ancak COVID-19 salgınının ardından uçuşların iptali nedeniyle mahsur kaldığını söyledi.

Düzenlenen operasyonla yurda dönmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Benli, “Yurdumuza döndüğümüz için çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada çok güzel karşılandık.” dedi.

Ankara Üniversitesinde İtalyan Dili ve Edebiyatı okuyan Melis Temizgezek de Erasmus programı kapsamında İtalya’ya gittiğini ve Kovid-19 salgını nedeniyle programını iptal edip geri dönmek zorunda kaldığını söyledi.

Geri dönmek için Belçika’ya geçtiğini anlatan Temizgezek, yurda döndüğü için mutlu olduğunu belirtti.

Ukrayna’dan getirilen 298 Türk vatandaşı Manisa’daki yurtta karantinaya alındı

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na inen 298 Türk vatandaşı, dezenfekte edilmiş otobüslerle Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumunun Yunus Emre Öğrenci Yurdu’na transfer edildi.

Otobüslerden 5’erli gruplar halinde ve sosyal mesafeyi koruyarak inen yolcular, AFAD ve UMKE ekiplerinin yurt bahçesinde kurduğu çadırda sağlık kontrolünden geçirildi.

Ateşleri ölçülen, elleri dezenfekte edilen, eldiven verilen ve genel karantina kuralları anlatılan vatandaşlar, özel kıyafetli ekipler tarafından yurtta kalacakları odalara götürüldü.

Vatandaşlar, Manisa’daki yurtta 14 gün karantinada kalacak.

Ukrayna’dan gelen öğrencilerden Mert Cengiz Çevik, Türkiye’de çok iyi bir şekilde karşılandıklarını belirterek, “Başka bir ülkenin, vatandaşını bu kadar iyi karşılayacağını düşünmüyorum. Çünkü Türkiye vatandaşlarına hem çok iyi bir şekilde destek veriyor hem de önlemini en iyi şekilde alıyor. Bundan çok çok memnunuz.” dedi.

Odesa’da öğrenci olan Cem Sarıaslan da tahliyelerinin gayet başarılı geçtiğini dile getirerek, “Ülkemize teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar bizi iyi bir şekilde buraya getirdiler. Burada imkanlar güzel. Ukrayna’da sağlık çok kötü, hastanelerin hiçbiri çalışmıyor. Hasta alımını durdurdular, test kiti yok, tahlil yapılamıyor. O yüzden okullarımız tatil olduktan sonra evlerimizden hiç çıkmadık. En kısa zamanda ülkemize dönmek istedik.” diye konuştu.

Yurt dışından getirilen vatandaşlar karantinaya alındı

Yorumlar kapalı.