Eğitim
YÖK’ten ‘yüz yüze eğitim’ açıklaması
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde örgün programlarda “yüz yüze eğitime” başlanması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi.

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada, 2019’un sonlarında başlayan ve 2020 yılının ilk aylarına damgasını vuran Kovid-19 küresel salgını ile yükseköğretim kurumlarında uzaktan eğitime geçildiği hatırlatıldı.
Uygulamalı eğitimlerin bir kısmına devam edilmesi ve özellikle harmanlanmış (hibrit) öğretimin de yaygınlaşması ile geçen yıl “Küresel Salgında Yeni Normalleşme” çalışmalarının yapıldığı anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Salgının dinamik bir süreç olduğu göz önünde bulundurulduğunda, üniversitelerin ilgili kurulları tarafından salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programların farklı uygulamaları özelinde planlama yapılması gerektiği belirtilmiştir. Buna göre üniversitelerimizde ‘koronavirus komisyonları’ oluşturulmuş, hızlı karar mekanizmaları tesis edilmiştir. 2021-2022 eğitim ve öğretim döneminde Yükseköğretim Kurulu olarak örgün programlarda yüz yüze eğitime başlanması için gerekli çalışmalarımız yürütülmektedir. Salgının seyrine, altyapı imkanları ve yerleşkelerin kapasitelerine göre, Kovid-19 salgınına yönelik tedbirler kapsamında yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerektiğinde program özelinde yüz yüze ve çevrim içi öğretim yapılabilecektir.”

-
Yaşam10 saat önce
Behzat Uygur’dan Hakan Ural’a: Sıkıntı Z kuşağı değil, sabah kuşağı
-
Dünya8 saat önce
Köpek gibi görünmek için 260 bin TL harcadı: ‘Hayalim gerçek oldu’
-
Yaşam1 gün önce
Kaan Urgancıoğlu’ndan, Pınar Deniz’e ‘kalp emojisi’
-
Kadın2 gün önce
Beril Varol eski erkek arkadaşı tarafından katledildi
-
Gündem2 gün önce
Rasim Ozan Kütahyalı: Ayşenur Arslan’ı hapse atıyorlardı, biz devreye girdik; Uğur Dündar 28 Şubat soruşturmasında korkuyordu, bizi aradı!
-
Politika2 gün önce
SADAT’tan sandık tehdidi
-
Gündem1 gün önce
Boş baklava, boş tost ve boş gözlemeden sonra şimdi de ‘dünkü poğaça’ dönemi başladı
-
Yaşam2 gün önce
Ata Demirer’in yeni karakteri Recep İvedik’e benzetildi, Şahan Gökbakar’dan yanıt gecikmedi