Yoğurdun faydaları nelerdir? Her gün yoğurt yemek zayıflatır mı? Göbek eriten zerdeçal, yoğurt, zencefil karışımı…

Yoğurt, Kırmızı kan hücrelerini tutup sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde işlemesine katkı sağlayan B12'nin de bol miktarda yer aldığı yoğurt, besin boşluğunu kapatmaya yardımcı olması sebebiyle zayıflamak isteyenlerin diyet programı için oldukça önemli bir yiyecek. Peki, yoğurdun faydaları nelerdir? Zencefil, zerdeçal ve yoğurt üçlüsü zayıflamaya yardımcı mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yoğurt pek çok insanın günlük beslenme listesinin vazgeçilmezleri arasında yer alan bir yiyecektir. İçeriğinde bulunan zengin vitamin ve mineral sayesinde sağlığa sayısız faydaları bulunur. Türk mutfağında da olmazsa olmaz yiyeceklerden biri olan yoğurt ayrıca pek çok yemeğin de tamamlayıcısı olarak sık sık tüketilir.

YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR?

  • Yoğurt içeriğindeki probiyotikler sayesinde vücudun polen ve diğer alerjen reaksiyonlarını azaltır.
  • Yoğurdun en bilinen faydalarından biri de bağışıklık arttırıcı olmasıdır. Yoğurt enfeksiyonlarla savaşarak hücreleri daha güçlü hale getirir.
  • Yoğurt yemek sindirim sistemini düzenleyerek kabızlık ve ishal oluşumunun mümkün olduğunca az yaşanmasını sağlar.
  • Yoğurt iltihaplanma sebebi oluşan pek çok hastalığa iyi gelir. Bu hastalıkların başında crohn hastalığı, kanser ve kronik yorgunluk gelir.
  • Düzenli yoğurt tüketiminde yoğurdun probiyotik bakterileri vücuttaki iltihabı azaltır ve bu hastalıkların risklerini veya etkilerini en aza indirir.
  • Yoğurt tam bir protein deposudur. Vücuttaki kas ve kemiklerin sağlıklı oluşumu ve büyümesi için gerekli tüm amino asitleri bulundurur.
  • Yoğurt ile ilgili yapılan çalışmalar süt ve süt ürünlerinin düzenli tüketiminde yüksek kan basıncı riskini azalttığını gösteriyor.
  • Yoğurdun içeriğinde bulunan kalsiyum kemiklerin sağlıklı gelişimi ve sağlıklı dişler için son derece önemlidir. Yoğurt tam bir kalsiyum deposudur. Vücuda yeterli miktarda kalsiyum alındığında bu kalsiyum doğrudan kemiklere gider ve osteoporozun önlenmesi sağlanır.
  • Kötü kolesterol ve hipertansiyona yol açan kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu özellik gösterir.
  • Yoğurt tam bir fosfor kaynağıdır. Vücut için gerekli olan enerji üretimini destekler ve DNA, RNA için çok önemlidir.

Yoğurdun faydaları nelerdir? Her gün yoğurt yemek zayıflatır mı? Göbek eriten zerdeçal, yoğurt, zencefil karışımı...

YOĞURDUN ZAYIFLATMAYA FAYDALARI NELERDİR?

Kilo vermek ya da sağlıklı bir vücuda sahip olmak için diyet yapanlar, bu süreç içerisinde yoğurt tüketerek büyük faydalar elde edebilirler. Yoğurt tüketimi için bir diyetisyenden ya da alanında uzman başka bir hekimden tavsiye almak, bilinçli tüketim sebebiyle yoğurdun faydalarını maksimize edeceği gibi muhtemel zararları ve alerjen durumları da engelleme noktasında yardımcı olacaktır.

Düzenli yoğurt tüketimi:

  • Zayıflama dönemi süresince probiyotik etki yapar ve vücudun hem sindirim hem de boşaltım sisteminin kontrol altına alınmasına yardımcı olur.
  • Bu sayede gerek sindirim sistemi gerekse boşaltım sistemi sağlıklı ve efektif çalışacağı için kilo verme süreci olumlu şekilde etkilenir.
  • Kahvaltıdan önce aç karnına tüketilen yoğurt bu noktada oldukça önemli bir katkı sağlar.
  • Yoğurdun içeriğinde yer alan yüksek miktardaki kalsiyum minerali özellikle bölgesel kilo verme noktasında oldukça etkilidir. Düzenli olarak geceleri yoğurt tüketmeniz halinde bir haftalık süreç içerisinde göbeğinizin yavaş yavaş erimeye başladığını hissedeceksiniz.
  • Zayıflama süresince insanların en çok zorlandığı noktalardan birisi de tansiyonu dengede tutamamaktır. Diyet programına uyarken açlık hissi yaşayanlar ya da bilinçsiz bir şekilde yetersiz beslenenlerin tansiyonu düşebilir, bu sebeple kendilerini halsiz hissedebilir ve yaşam kalitelerinde ciddi bir düşüş gözlemleyebilirler. Bu noktada yoğurt yine önemli bir yardımcı olarak karşımıza çıkıyor.
  • Diyet programının ara öğünlerine bir kase kadar yoğurt dahil etmek tansiyonun düşmesine engel olur. Tansiyonun dengede tutulması hem diyet programı yüzünden halsiz düşmeyi önler hem de yaşam kalitesinin gerilemesini önlemeye yardımcı olur.

Yoğurdun faydaları nelerdir? Her gün yoğurt yemek zayıflatır mı? Göbek eriten zerdeçal, yoğurt, zencefil karışımı...

HER GÜN YOĞURT YEMEK ZAYIFLATIR MI?

Beslenme uzmanlarının ve diyetisyenlerin yapmış olduğu çalışmalar ile birlikte yoğurdun zayıflamak için oldukça önemli bir yardımcı olduğu ortaya çıkarıldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen bir araştırmada:

Obez sınıfında olan kişilerden günde üç öğün yağsız yoğurt tüketmeleri istendi. Bununla beraber bazı deneklere de bu süreç içerisinde hiç yoğurt verilmedi. Kıyaslama yapıldığında ise diyet programlarında üç öğün yağsız yoğurda yer verilen obezlerin, yoğurt yemeyen obezlere kıyasla %22 daha çok zayıfladıkları ve %61 daha fazla yağ yaktıkları ortaya çıktı. Ayrıca bu çalışma sayesinde yoğurt yiyen deneklerin karın bölgelerinde %81’den fazla yağ yaktıkları da tespit edildi.

Yoğurdun faydaları nelerdir? Her gün yoğurt yemek zayıflatır mı? Göbek eriten zerdeçal, yoğurt, zencefil karışımı...

ZENCEFİL, YOĞURT, ZERDEÇAL ÜÇLÜSÜ ZAYIFLATMAYA YARDIMCI MI?

İnsanlar zayıflamak konusunda çok sayıda araştırma yapabiliyorlar. Burada zerdeçal tozunun zayıflatıcı etkisi olup olmadığını değerlendirmeye çalışacağız. Zerdeçal tozunun onlarca faydası olduğunu biliyoruz.

Zerdeçal tozu, tek başına yemeklerde kullanılarak zayıflatma etkisi yaratmayabilir. Yemeklerde kullanılmasının nedeni, zayıflatmak değildir. Karışımlar yardımıyla zerdeçal kişinin istediği kiloları vermesine yardımcı olabilir. Yoğurt ve zencefille birlikte kullanıldığında zayıflatmayı hem sağlıklı hem hızlı şekilde sağlar.

Çünkü yoğurt sindirim düzenleyici ve hızlandırıcıdır. Aynı şekilde zencefilin sindirimi daha hızlı hale getirdiğini söyleyebiliriz. Üçlünün birlikte alınması, zayıflamayı hem hızlı hale getirir, hem sağlıklı olmasına yardımcı olur. Zerdeçal, yoğurt ve zencefil karışımını şu şekilde hazırlayıp tüketmeye başlayabilirsiniz.

Yoğurdun faydaları nelerdir? Her gün yoğurt yemek zayıflatır mı? Göbek eriten zerdeçal, yoğurt, zencefil karışımı...

Karıştırma kabını alın. İçerisine yağsız yoğurttan 2 yemek kaşığı ekleyiniz. Üzerine yarım çay kaşığı zencefil, yarım çay kaşığı toz zerdeçal ekleyiniz. Kaşık yardımıyla yoğurt sarımsı renge gelene kadar iyice karıştırın.

Kür hazırlandıktan sonra, 1 yemek kaşığını sabah, diğer kalanını akşam tüketin. Sabah tükettikten sonra, kürü buzdolabına koyabilirsiniz. Günlük kür hazırlamak daha iyi olur. Bu karışımı 2 hafta düzenli olarak tüketebilir, bünyenize bağlı olarak 1 ile 5 kilo arasında zayıflayabilirsiniz.

Yoğurdun faydaları nelerdir? Her gün yoğurt yemek zayıflatır mı? Göbek eriten zerdeçal, yoğurt, zencefil karışımı…

Yorumlar kapalı.