Yılmaz Özdil: Türk hukukunun eğilip, bükülerek getirildiği bu noktadan utanç duyuyorum

Candaş Tolga Işık’ın TV100'de yayınlanan 'Az Önce Konuştum' programının konuğu olan gazeteci Yılmaz Özdil, Gezi Davası'nda verilen skandal kararı eleştirdi. "Osman Kavala'nın halen hapiste tutuluyor olması zaten bir insanlık suçuydu" diyen Özdil, "Bu ülkenin yurttaşı olarak Türk hukukunun eğilip, bükülerek getirildiği bu noktadan utanç duyuyorum" ifadelerini kullandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Yılmaz Özdil, Candaş Tolga Işık’ın TV100’de hazırlayıp sunduğu ‘Az Önce Konuştum’ programının bu haftaki konuğu oldu. Burada gündemi değerlendiren Özdil, hem cumhuriyetin ilk 15 yılında neler yaşandığını anlattığı Anka Kuşu kitabı hakkında konuştu, hem de Gezi Davası’nda çıkan skandal kararları eleştirdi.

Yılmaz Özdil Gezi Davası karalarına yönelik, şu sözleri kullandı:

“Osman Kavala’nın halen hapiste tutuluyor olması zaten bir insanlık suçuydu. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası getirilmesi Türkiye’nin artık bir hukuk devleti olma idealinden vazgeçtiğini gösteriyor. Kavala’nın uğradığı bir insanlık suçudur. Bu ‘Yetmez ama evet’ diyen ikinci cumhuriyetçilerin, ‘Vesayet odaklarıyla mücadele ediyoruz’ diyen sömürge solcularının, çantacı gazetecilerin bedelini aslında şu anda Osman Kavala ödüyor.

Hazin olan tarafı şudur ki, cehenneme giden bu yolları döşeyenlerin hepsi dışarıda ellerini kollarını sallayarak geziyor, hatta muhalif medyada boy gösteriyor. Ama aslında ‘Yetmez ama evet’ demeyen Osman Kavala’ya bunun hepsinin bedeli ödetiliyor.

Ben hem insan olarak Osman Kavala’nın başına gelenlere çok üzülüyorum, hem de bu ülkenin yurttaşı olarak Türk hukukunun eğilip, bükülerek getirildiği bu noktadan utanç duyuyorum.”

Yılmaz Özdil: Türk hukukunun eğilip, bükülerek getirildiği bu noktadan utanç duyuyorum

Yorumlar kapalı.