Yerde yatan yaralı atı belediye ekipleri kurtardı

Yerde yatan yaralı atı belediye ekipleri kurtardı

Esenyurt Belediyesi yurttaşların ihbarı sonucu, yerde bitkin ve yaralı şekilde yatan atı tedavi ederek yaşama tutunmasını sağladı.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Yenikent Mahallesi Hacı Bektaş Veli Caddesi’nde yerde bitkin ve yaralı şekilde yatan bir at olduğu ihbarı üzerine harekete geçti.

Olay yerine ulaşan ekipler, yaralı ve yeterli beslenemediği için bitkin düşmüş atı, Modern Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildi. Burada yapılan ilk tetkiklerde yaraları sarılan at, vitamin ve serumlarla hayata döndürüldü.

“UZUN ZAMANDIR ÇALIŞMAKTAN HARAP OLMUŞ”

Atın yetersiz beslenmekten ve aşırı çalışmaktan dolayı yorgun düştüğünü belirten Veteriner İşleri Müdürü İbrahim Halil Çalış, atın son durumu hakkında şu bilgileri verdi:

“Bize yapılan ihbar sonucunda arkadaşlarımız çabucak olay yerine intikal etti. Olay yerine vardığımızda yerde, kaldırımda yatmakta olan bir at gördük. Buraya naklini gerçekleştirdikten sonra hekim arkadaşlarımız, yaptıkları muayene ve tetkikler sonucu, atın yetersiz beslenme ve aşırı çalışmaktan dolayı yorgun düştüğü, hareket edemez durumda olduğu gördü. At arabası kayışlarının vücudunda bıraktığı yara izlerine baktığımızda atın uzun zamandır yük taşıdığını tahmin ediyoruz. Bu yaralarla ilgili bakımlar başladı. Enerjisini geri kazanması için serumlarla vitaminlerle takviyeler yapıldı. Üç gündür burada bakımı ve tedavisi yapılıyor, düzenli beslenmesi sağlanıyor. Tedavisi bittikten sonra nakle hazır olursa İstanbul Büyükşehir Belediyemizin atlara uygun tesislerine naklini gerçekleştireceğiz. Uzun zamandır çalışmaktan harap olmuş. Bundan sonraki ömrünü İstanbul Büyükşehir Belediyemizin tesislerinde geçirecek.” 

KURTARILAN ATA ‘KINALI’ İSMİ VERİLDİ

Yaralı atın ilk başta ürkek olduğunu belirten Çalış, şimdi ise o korkusunu yendiğini ve kendisine ‘Kınalı’ ismini verdiklerini söyledi. Çalış, “Vücudundaki hasarlar dışında sol gözünde de hasar meydana gelmiş. Fiziki hasarların dışında insanlara karşı aşırı ürkekliği ve bize bile yaklaşmakta çekincesi vardı. Bugün itibarıyla artık o korkusunu yendi. Üç gündür kendisiyle bir bağ kurduk, sevdik, bir arkadaşlığımız oldu, o da tahmin ediyorum ki bizi sevdi ve arkadaşlarımız ona ‘Kınalı’ ismini verdi. Bundan sonra bu ismiyle güzel bir hayat yaşayacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Veteriner İşleri Müdürü İbrahim Halil Çalış, olayla ilgili soruşturma başlatılması için HAYDİ polisine de bilgi verildiğini aktardı.

Yerde yatan yaralı atı belediye ekipleri kurtardı

Yorumlar kapalı.