Yeni Şafak yazarı Kaplan: Laiklik bizi bozar! Bozuyor da nitekim…”

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan: Bu toplum, tam altı asır, 72 millete, dine, ırka mensup insanı bir arada yaşama tecrübesi üretebilmiş tek toplumdur. Bunu da laiklik üzerinden değil, İslâm üzerinden başarabilmiştir.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, “Birileri laiklik üzerinden topluma sopa sallamaktan geri durmuyor… Yeter ama! Laiklik bizi bozar! Bozuyor da nitekim…” görüşünü savundu.

Kaplan yazısında, “Kimsenin laikliği tartışmaya ne mecali ne de entelektüel birikimi var. Sığlık diz boyu hem laik kesimlerde hem de İslâmî kesimlerde. Temel sorunumuz sığlık bu ülkede. Laiklik tartışılamaz bir dogma. Oysa bu, tastamam zihnin donması.  Laikliğin dogma hâline getirilmesi, zekâmızla alay edilmesi anlamına geliyor. Düşünsenize, laiklik, ‘değiştirilmesi bile teklif edilemez’ bir madde olarak yer alıyor bu ülkenin anayasasında. Sadece bu ülkenin anayasasında şu koskoca dünyada! İyi de, neden peki? Laikliğin anavatanı, dünyanın en laik ülkelerinde bile laikliğin tartışılmaz olması, dogma katına yükseltilmesi, laikliği tartışanların aforoz edilmesi gibi absürdlükler düşünülemez bile.  Ama burası Türkiye! Celladına âşık tasmalı çekirgeler, gulyabanîler ülkesi! Birileri laiklik üzerinden topluma sopa sallamaktan geri durmuyor… Yeter ama! Şunu aslâ unutmayacaksınız: Bu toplum, tam altı asır, 72 millete, dine, ırka mensup insanı bir arada yaşama tecrübesi üretebilmiş tek toplumdur. Bunu da laiklik üzerinden değil, İslâm üzerinden başarabilmiştir. Laiklik bizi bozar! Bozuyor da nitekim…” düşüncesini dile getirdi.

Yeni Şafak yazarı Kaplan: Laiklik bizi bozar! Bozuyor da nitekim…”

Yorumlar kapalı.