Yeni bir araştırma sonucu paylaşıldı: “Evden çalışmak daha verimli oluyor”

Yeni bir araştırmaya göre, çalışanların yarısından fazlasının (yüzde 58) evden çalıştıklarında daha üretken oldukları belirtildi.

Yeni bir araştırma sonucu paylaşıldı:
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni bir araştırmaya göre, çalışanların yarısından fazlasının (yüzde 58) evden çalıştıklarında daha üretken oldukları belirtildi.

İnternet sağlayıcısı Talk Talk’un yürüttüğü araştırmada, patronların uzaktan çalışmanın iş gününü ve çalışanlarını olumlu etkilediği fikrine katıldığı sonucuna da varıldı.

Kendilerine evden çalışmanın beklenmedik faydalarının ne olduğu sorulduğunda işverenlerin (müdürler, üst düzey yöneticiler veya işletme sahipleri) yüzde 30’u ekiplerinin daha üretken olduğunu, yüzde 35’iyse çalışanlarının iş birliğine daha yatkın olduğunu ifade etti.

Koronavirüs pandemisinin devam ettiği bir dönemde çalışanların ofise dönüp dönmemesi meselesi son zamanlarda sıkça tartışılırken, yapılan araştırma işletmelerin, çalışanların ve işverenlerin evlerinin rahatlığında başarılı bir şekilde yönetilebileceğini gösterdi.

Talk Talk CEO’su Tristia Harrison, üretkenlik seviyesinin çok yüksek olduğunu ve bir haftalık çalışmaya 4 günde ulaşılabileceğini de ileri sürdü.

Esnek çalışmayla çok daha üretken oluyoruz, öyle ki görünüşe göre Britanya şimdi 5 günlük işi 4 günde yapıyor. Bu da Britanya’nın krizden çıkış adımları attığı bir sırada cesaret veriyor.

Çalışanlar sağlıkla ilgili küresel çapta yaşanan acil durum sırasında kendi işlerini yapmakla birlikte, yaklaşık 4’te biri (yüzde 24) tecritte yeni bir dil öğrenmeye başladıklarını, 5’te birinden fazlası (yüzde 22) yemek yapma konusunda çalıştıklarını, yüzde 15’i pasta becerilerini tazelediklerini, yüzde 13’ü de bahçecilikle uğraştıklarını belirtti.
Bununla birlikte, gençlerin ilerlemek için ofiste yüz yüze zaman geçirmeye ihtiyaç duyduğuna dair endişeler de dile getirildi. Özellikle işgücüne yeni katılanlar açısından eğitim, gelişme ve refah hususları, çalışanların iş hayatının ofis ortamında daha iyi beslenen unsurları olarak gösterildi.

Britanya Sanayi Konfederasyonu Genel Müdürü Carolyn Fairbairn, “İşyerinde yüz yüze öğrenmek, beceri ve güven oluşturmada rakipsiz bir yöntemdir. Gelecek nesilleri bu fırsattan mahrum bırakmamalıyız” dedi.

Yeni bir araştırma sonucu paylaşıldı: “Evden çalışmak daha verimli oluyor”

Yorumlar kapalı.