Yemeksepeti’nin Manisa’daki deposunda sendika üyesi 3 işçi işten atıldı

Yemeksepeti'nin Manisa'daki deposunda sendika üyesi 3 işçi işten atıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yemeksepeti’nin Manisa deposunda çalışan ve Tüm Taşıma İşçileri Sendikası üyesi 3 işçi, “sürüş güvenliğinin tehlikeye atıldığı” iddiasıyla işten çıkarıldı. İşten çıkarılan Kemal Oğuz, çeşitli bahaneler ileri sürülerek işten çıkarıldıklarını, bunun asıl amacının ise sendikalaşmayı engellemek olduğunu vurguladı.

3 işçi hakkında Tüm Taşıma İşçileri Sendikası İzmir Şubesi, Manisa Horozköy Deposu önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı ve TÜRK-İŞ İl Temsilcisi Ercan Dereli, Gıda-İş Manisa Şube Başkanı ve DİSK İl Temsilcisi Hasan Çavdar’ın da aralarında bulunduğu emek örgütü temsilcileri ve üyeleri katılarak destek verdi.

TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Şükrü Günseli, işçiler üzerindeki baskı ve mobbing uygulamalarının hız kazandığını belirtti. İtiraz süreci ile beraber, işçiler üzerinde baskı ve mobbing uygulamalarının hız kazandığını ancak sendika üyesi işçilerin baskı ve yıldırma karşısında kararlı duruş sergilediklerini söyleyen Günseli, “Yemeksepeti işvereninin, iş yeri sınıflandırma kodunu (Nace Kodu) da değiştirerek sendika karşıtı tutumuna yeni bir boyut ekledi” dedi.

Sendikanın en temel insan hakkı ve demokratik bir hak olduğunu belirten Şube Başkanı Günseli, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “İşverene çağrımız şudur: Çoğunluk tespitine yaptığınız itirazı geri çekin. İşten çıkardığınız üyemiz işçileri geri alın. İşçilere uygulanan baskı, mobing ve uyduruk gerekçelere dayalı tutanaklarla sürdürdüğünüz psikolojik savaşı durdurun. Sendikamız ile toplu iş sözleşmesi masasına oturarak sürecin yasal çerçevede ilerlemesinin önünü açın. Atacağınız en akılcı adım, sendika ve işçilere barış eli uzatmaktır.”

YEMEKSEPETİ SENDİKALI BİR İŞ YERİ OLACAK

Yemeksepeti’nde işten atılan Kemal Oğuz ise çeşitli bahaneler ileri sürülerek işten çıkarıldıklarını, bunun asıl amacının ise sendikalaşmayı engellemek olduğunu söyledi.

Oğuz, “Bizler sendika üyesi olduğumuz için işten çıkarıldık. Bu saldırıya karşı sendikamızla beraber gerek market gerek depolar önünde mücadele etmeye devam edeceğiz. Yemeksepeti sendikalı bir iş yeri olacak” diye konuştu.

Kaynak: BirGün

Yemeksepeti’nin Manisa’daki deposunda sendika üyesi 3 işçi işten atıldı

Yorumlar kapalı.