Yemeksepeti İşçi Komitesi: Patron sendikalı olmamızı istemediği için aşılanamayacağız

Sağlık Bakanlığı, taşımacılık sektöründeki işçiler ve kuryeleri de aşılama takvimine ekledi. Ancak sendikalaştığı için Nevzat Aydın'ın işçilerin iş kolunu değiştirdiğini iddia eden Yemeksepeti İşçi Komitesi, "Patron sendikalı olmamamızı istemediği için aşılanamayacağız" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yemeksepeti çalışanları sendikalı olduğu için, işveren Nevzat Aydın’ın işkolu değişikliğine gittiği ve 2 bine yakın işçinin sendika üyeliğinin bu yolla düşürüldüğü iddia edildi.  Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre salgında çalışan ve Koronavirüs riskiyle burun buruna olan kuryeler geçtiğimiz günlerde aşı programına dahil edildi. Ancak Yemeksepeti çalışanı kuryeler işkolu değişikliği nedeniyle büro çalışanı olarak gözüktüğü için aşı randevusu alamadı.

Twitter’dan açıklama yapan Yemeksepeti İşçi Komitesi, “Sağlık Bakanlığı’na göre taşımacılık sektöründeki işçiler ve kuryeler aşılanacaklar. Ama biz 4 ay önce sendikalaştığımız için Nevzat Aydın iş kolumuzu değiştirdi. Bu yüzden artık e-devlette büro çalışanı gözüküyoruz. Patron sendikalı olmamızı istemediği için aşılanamayacağız” dedi.

Bundan yaklaşık 4 ay öncesine kadar taşımacılık sektöründe faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Yemeksepeti işçileri “Fakat çalışma şartlarımızı iyileştirmek ve insanca iş, insanca ücret talebi ile sendikal örgütlenmeye başladıktan sonra işverenimiz iş kolumuzu değiştirerek sendika üyeliklerimizi düşürdü ve işçilerin anayasal hakkını çiğnedi. Biz mücadeleye devam etmekte ısrar eden işçiler olarak susmadık. Sesimizi emekçilerin sesine ses veren herkese duyurduk. Hakkımızı almadan durmayacağız da” ifadelerine yer verdi.

Sorunun sadece bununla kalmadığını belirten işçiler şöyle konuştu:

“Hem toplum sağlığı, hem de kurye ve depo çalışanlarının hayati riski açısından çok önemli olan aşılama hakkımız da belirsizlik içindedir. Yemeksepeti sadece işçilerin sendikal haklarını değil, sağlık hizmetlerine ulaşma hakkını da gasp etmiştir!”

 

Yemeksepeti İşçi Komitesi: Patron sendikalı olmamızı istemediği için aşılanamayacağız

Yorumlar kapalı.