‘Yazın çorba mı içilir’ demeyin! İşte 6 faydası

Kış aylarının vazgeçilmesi çorbadan yazın nasıl faydalanabileceğimizi Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Turanlı anlattı. Turanlı, "Genellikle kışın soğuk havalarda tercih edilen çorbalar yaz sofralarında da soğuk hazırlanarak tüketilebilir. Üstelik serinlemek ve hafif bir gıda tüketmek için iyi bir seçenektir. Yaz sofralarında özellikle soğuk çorbalara yer verilmeli, öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka tüketilmeye çalışılmalıdır" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kökeni yüzyıllar öncesine dayanan çorbanın gücünden yaz sebzelerini bolca kullanarak faydalanabileceğini belirten Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Turanlı, çorbanın hazırlanırken içine konulan çeşitli gıdalarla hem sağlıklı hem de lezzetli olabileceğinin altını çizdi. İşte Beslen ve Diyet Uzmanı Fatma Turanlı’dan çorbanın 6 faydası…

“Kilo vermeye yardımcı oluyor”

Turanlı, “Yemeğe çorba ile başlamak doygunluğa kolay ulaşılmasını sağlayarak kilo alımını engelliyor. Yağlı ve karbonhidratlı yiyecekler yerine, besleyici değeri yüksek olan çorbalar tüketilen kalori oranını da azaltacağı için kilo vermeye yardımcı oluyor.

“Uzun süre tok tutuyor”

Kalori içeriği çok yüksek olmamakla birlikte, besin içeriği açısından oldukça zengin olan çorbalar; uzun süre tok tutarak gereksiz atıştırmalıkların önüne geçiyor.

 

“Bağışıklığı güçlendiriyor”

Çorbalar içerdikleri vitamin, mineral ve lifler ile bağışıklığın güçlenmesine ve hastalıklardan korunmaya katkı sağlıyor. 

 

“Bağırsakları çalıştırıyor”

Sebzelerde bol miktarda bulunan lifler, bağırsakların düzenli çalışmasına fayda sağlıyor. Ayrıca çorbanın büyük kısmı sıvı olduğu için özellikle yaz aylarında vücudun su ihtiyacının karşılanmasında önemli ölçüde destek oluyor. 

 

“Vücut ısısını dengeliyor”

Sıcak havalarda içilen çorba; yağlı ve karbonhidrattan zengin ağır yemekler yerine hafif bir seçenek olarak yerini alıyor. Kişinin daha rahat ve serin hissetmesine yardımcı oluyor.

 

“Vücut direncini arttırıyor”

Bütün çorbalara ilave edilebilen karabiber, pul biber, zerdeçal, nane ve kekik gibi baharatlar ile sarımsak, maydanoz, dereotu vb. sebzeler; içerdikleri vitamin, mineral ve antioksidan bileşikler sayesinde çorbaların besin değerlerini daha kaliteli hale getiriyor. Kişinin vücut direncini artırıyor.”

 

 

 

 

‘Yazın çorba mı içilir’ demeyin! İşte 6 faydası

Yorumlar kapalı.