Yaşlı adamın bastonundan 85 bin liralık uyuşturucu çıktı

Beş çocuk babasının yatağının altında bir de kılıç bulundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşik Krallık’ta polisler, yaşlı bir kişinin bastonunda 7 bin sterlin (yaklaşık 85 bin TL) değerinde uyuşturucu buldu.

2019’da Staffordshire Polisi, uyuşturucu satıcılığı yaptığı şüphesiyle Stoke-on-Trent bölgesinde yer alan Hanley’de yaşayan Javed Mirza’nın evine baskın düzenlemişti.

Independent Türkçe’nin haberine göre, 62 yaşındaki adamın kaldığı adrese yapılan baskında bir yatağın altına saklanmış, alüminyumdan yapılma bir bastonun içinde toplamda 25,22 gram ağırlığında 6 paket taş kokain ve 21,52 gramlık 5 paket metamfetamin tespit edildi.

Polisler ayrıca yatağın altına yerleştirilmiş bir kılıçla da karşılaştı. Kınının içinde bulunan kılıç bastonun yanına konmuştu.

Ekipler evde 4 tane normal cep telefonu ve üç tane tek kullanımlık cep telefonu da buldu.

El konan uyuşturucuların değerinin 4 bin 700 sterlin (yaklaşık 57 bin TL) ila 7 bin 40 sterlin (yaklaşık 85 bin TL) arasında olabileceği belirtildi.

5 çocuk babası Mirza yaklaşık 10 yıl önce sırt ağrılarını dindirebilmek için kullandığı ilaçlara tolerans geliştirmiş ve uyuşturucu maddeler kullanmaya başlamıştı.

Yaşlı adam başta uyuşturucuların kendisine ait olmadığını iddia etse de daha sonra bunları başkaları adına sakladığını ve kendisinden istendiğinde uyuşturucuları ilgili kişilere verdiğini itiraf etti.

Stoke-on-Trent Kraliyet Mahkemesi’ndeki duruşmada Mirza, uyuşturucuları saklayıp teslim etmesi karşılığında kendisine ödeme olarak taş kokain verildiğini, bunun dışında yapılan uyuşturucu ticaretiyle hiçbir ilgisi olmadığını öne sürdü.

Eskiden taksi şoförlüğü de yapan Mirza’nın önceden 16 farklı suçtan 8 sabıkası olduğu ve uyuşturucu bulundurmaktan hapse girdiği ifade edildi.

Stoke Sentinel’ın 22 Haziran tarihli haberine göre duruşmada suçlu, başkasına tedarik etmek amaçlı uyuşturucu bulundurmaktan 32 ay hapis cezası aldı.

Yaşlı adamın bastonundan 85 bin liralık uyuşturucu çıktı

Yorumlar kapalı.