1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yasakta vergi kuyruğu: Devlet alacağına geldiğinde aslan, vermeye geldiği zaman kedi misali

Yasakta vergi kuyruğu: Devlet alacağına geldiğinde aslan, vermeye geldiği zaman kedi misali

Yasakta vergi kuyruğu_ Devlet alacağına geldiğinde aslan, vermeye geldiği zaman kedi misali

İçişleri Bakanlığı, hafta sonu sokağa çıkma yasağı sırasında vergi dairelerinin açık olacağını duyurdu. Borcunu yapılandırmak için vergi dairelerine gelenler, destek alamadıkları halde borç ödemekten şikayetçi. Ankara'da vergi dairesi önünde emlak sektöründe çalışan bir esnaf, "Kazancın vergisi olur, kazanmadığımız halde vergi veriyoruz. Devlet kendi alacağına geldiği zaman aslan, vereceğine geldiği zaman kedi misali" sözleriyle iktidara tepki gösterdi.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandemi döneminden olumsuz etkilendiklerini ve gelirlerinin olmadığını söyleyen esnaf, kazanç sağlamadan vergi ödedikleri için tepkili. Borcunu yapılandırmaya gelen emlak sektöründe çalıştığını söyleyen bir esnaf, “Kazancın vergisi olur, kazanmadığımız halde vergi veriyoruz. Devlet kendi alacağına geldiği zaman aslan, vereceğine geldiği zaman kedi misali. Elini taşın altına sokmuyor” diye isyan etti.

“YARDIMI AKP’Lİ ALIYOR, DİĞERLERİ ALAMIYOR”

Pandemi sürecinde hiçbir yardım almadığını, çevresinde de alan kimsenin olmadığını söyleyen esnaf, “Yardımın neye göre verildiğini bilemiyorum, başvuruda bulunduk incelemenin sonunda reddedildi. Neye göre inceleme yapılıyor? Ben de esnafım, iş yerim kira. AKP’ye üye olanlara mı öncelik tanınıyor? Benim tahminime göre, AKP’li olanları ayırıyorlar diğerleri alamıyor” diyerek ayrımcılık yapıldığını söyledi.

“ÜLKE GÜNDEMİNDE KORONAVİRÜS YOK, GEÇİM SIKINTISI VAR”

“Ülkenin gündeminde koronavirüs yok, geçim derdi var” diyen esnaf, vergi dairesini göstererek, şöyle dert yandı:

“Gariban insan, namuslu insan borcunu yapılandırmış ilk taksidini ödüyor. İş insanlarına bak, ya af geliyor vergisine ya başka bir borcu siliniyor. Havaalanlarındaki kiraları yarıya indirdik diyorlar. O da vatandaş bu da vatandaş. Benim farkım ne, onlar gibi olabilmem için benim ne yapmam lazım illa AKP’li mi olacağım? Hiçbir parti benim babamın oğlu değil. Beni kim rahat yaşatıyorsa, benim için önemli olan o, parti önemli değil.”

“SARAY’DAN BAKINCA TÜRKİYE, BAŞKA BİR TÜRKİYE Mİ?”

Esnaf, “Saray’dan bakınca Türkiye başka bir Türkiye mi? Biz ‘abartıyoruz’ ama karşı taraf çok güzel yaşıyor. Bize virüs var diyorlar, kongrelerini, yemekli toplantılarını, düğün derneklerini görüyoruz onlara yasak yok. Sağlık Bakanı sadece gariban halka göre tedbir uyguluyor” diyerek sitem etti.

“33 YAŞINDAKİ OĞLUMUN CEBİNE HARÇLIK KOYUYORUM”

Konfeksiyon dükkanı olduğunu söylen 63 yaşındaki başka bir esnaf, “Süreçten çok kötü etkilendik, bizi sarstı. Oğlumun halı sahası vardı, kapandı. Basketbol sahaları açık, halı saha kapalı. 33 yaşındaki oğlumun cebine harçlık koyuyorum” diyerek ailecek zor durumda olduklarını söyledi.

“DESTEK ALMADIK AMA VERGİMİZİ YATIRIYORUZ”

Hiçbir yardım almadığını anlatan bir pastane işletmecisi, “Herkese, şuraya, buraya yardım ediyoruz diyorlar. Hangi halk, ne yardım alıyormuş söylesin” diye sitem etti. Kazancı olmamasına rağmen vergi borcunu yapılandırmaya gelen işletmeci, “Evimize bir şey götüremiyoruz ama vergimizi yatırmaya çalışıyoruz. Destek almadık ama vergimizi yatırıyoruz” dedi. İktidarın kredi açıklamasını, “25 bin tl kredi verelim diyor, bedava mı veriyor? Hiç düşünmüyor nasıl ödeneceğini” sözleriyle eleştiren işletmeci, “Kendi mitingleri yapıyor biz iki masayı bir araya getiremiyoruz, bir masada bir kişi oturtamıyoruz” diye tepki gösterdi.

“BORCUMU, BORÇ ALARAK YATIRDIM”

Destek alamayan başka bir kafe işletmecisi, “Can çekişiyoruz ama yine de vatandaş olarak borcumuzu sahipleniyoruz. Borç alarak gelip yatırdım borcumu. Otomatik ertelenmesi gereken bir şey bir gün bile ertelenmedi” diye sitem etti.

“TEDBİRLER ARASINDA AYRIMCILIK VAR”

Kayak merkezlerindeki doluluğu hatırlatan işletmeci, “Dağdaki tesisler açık, kongrelerde herkes dip dibe oralarda pandemi yok. Uygulamalar arasında uçurum var. Ayrımcılık kesinlikle var” dedi. Toparlanmak için en az 1 buçuk seneye ihtiyaç duyduğunu söyleyen işletmeci, “Mekanlar açılınca para basmaya mı başlayacağız? Garip bir algı var” diye konuştu.

Yasakta vergi kuyruğu: Devlet alacağına geldiğinde aslan, vermeye geldiği zaman kedi misali
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.