Yangınlar devam ederken, ünlü isimlerden ‘küresel çağrı’: Help Turkey, Global Call

Türkiye'nin dört bir yanında çıkan yangınlarla mücadele devam ediyor. Bodrum ve Milas'ın çeşitli bölgelerinde şiddetini artıran yangınlar Çökertme ve Mazı'da felaketi yaşatıyor. Marmaris'te de yangınlar devam ediyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin dört bir yanında çıkan yangınlarla mücadele devam ediyor. Bodrum ve Milas’ın çeşitli bölgelerinde şiddetini artıran yangınlar Çökertme ve Mazı’da felaketi yaşatıyor. Marmaris’te de yangınlar devam ediyor.

Yangınlar sosyal medyanın da ana gündem maddesini oluşturuyor. Havadan müdahalenin zayıf kaldığı eleştirileri sürerken, Twitter’da ünlü isimler #helpturkey GLOBAL CALL etiketleri ile “küresel duyuru” kampanyası başlattı.

Ünlü sanatçıların destek verdiği kampanyada, “Güzel turkuaz kıyılarımız ve dağlarımızın 60’dan fazla bölgesinde çıkan orman yangınlarını durdurmak için yangın söndürme uçaklarına ve desteğe ihtiyacımız var” ifadelerinin yer aldığı görseller paylaşıldı.

Yurttaşların da destek verdiği kampanya kısa sürede sitenin gündemine otururken, yüzbinlerce tweet atıldı.

Kampanyaya katılan ünlü isimlerden bazıları şöyle…

Şevval Sam: Dünyadan yardım isteyen bir ülke haline geldiğimize inanamıyorum; ama yardım edin demekten başka çare yok!! YARDIM EDİN!! HELP!!!#helpturkey

Kerem Bürsin: 112 fires have broken out amongst my beautiful country…we do not have the necessary resources to stop the fires, they keep growing and spreading as we speak. Please globally spread the word…this is our planet, our home! We need help. #helpturkey

Ezgi Mola

Kaan Boşnak: İnsanlar ölüyor, hayvanlar ölüyor, bitkiler ölüyor, ağaçlar ölüyor. Güzel ülkem yanıyor… #helpturkey

https://twitter.com/superbosnak/status/1421950341130620933

Sıla Gençoğlu

Burcu Güneş

https://twitter.com/burcugunes/status/1421942246660845577

 

Yangınlar devam ederken, ünlü isimlerden ‘küresel çağrı’: Help Turkey, Global Call

Yorumlar kapalı.