Yangından kaçamayan çocuk kucağında köpeğiyle ölü bulundu

ABD, Oregon'daki yangında ölen 13 yaşındaki bir çocuk ve 71 yaşındaki anneannesini konuşuyor. Anneannesini kurtarmak istediği düşünülen Wyatt, kucağında köpeğiyle ölü bulundu. Wyatt'ın babası ise ailesini kurtarmaya geldiği sırada, yüzündeki yanıklardan dolayı 24 yıllık eşini tanıyamadı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin batı yakasında en az 30 kişinin öldüğü orman yangınlarında yaşanan trajediye dair ayrıntılar ortaya çıkıyor. Bir çocuk, 71 yaşındaki anneannesini kurtarmaya çalışırken, kucağında köpeğiyle ölü bulundu. Onları kurtaramayan annesi ağır yaralandı. Ailesini kurtarmaya gelen baba ise yüzü yanan eşini ancak “Ben senin eşinim” cümlesini duyunca tanıyabildi…

ARABANIN LASTİKLERİ ERİDİ

Olay, Oregon eyaletinin Marion bölgesinde yaşandı. Alevler evlerinin etrafını sarınca, anne Angela Tofte bölgeyi terk etmeleri gerektiğini fark etti. 13 yaşındaki oğlu Wyatt Tofte’yi, 71 yaşındaki annesi Peggy Mosso’yu, bir köpeklerini ve üç kedilerini alarak arabayla evden kaçmaya çalıştılar. Ancak fazla uzaklaşamadılar. Arabanın lastiklerinin ısıdan dolayı eridiği düşünülürken, Angela oğlunu kurtarması gerektiğini fark etti; köpeği de alıp koşarak kaçmasını söyledi.

DİZİNDEN AMELİYAT OLACAKTI…

71 yaşındaki Peggy Mosso’nun ise birkaç gün içinde dizinden ameliyat olması planlanıyordu; arabadan çıkamadı…

EŞİNİ YOLDA YÜRÜRKEN TANIMADAN ARABAYA ALDI

Baba Chris Tofte olay yerine birkaç saat sonra kamyonetiyle, barikatları aşarak gelebilecekti. Karanlıkta yolunu bulmaya çalışırken saçları yanmış, yüzü yanık içinde olan bir kadının iç çamaşırlarıyla ve çıplak ayak yürüdüğünü gördü. Onu arabasına aldı, eşini ve oğlunu aradığını söyledi.

Karşısındaki kadının 24 yıllık eşi Angela olduğunu, ancak “Ben senin eşinim” cümlesini duyunca anlayabildi… Chris, Angela’yı sağlık ekiplerine götürürken, oğlunu ve kayınvalidesini aramak için geri dönmeye çalıştı.

KÖPEĞİ DUKE’A SARILARAK ÖLDÜ…

Ancak alevler bölgeyi iyice sarmıştı; aramanın ertesi güne bırakılması gerekti. 13 yaşındaki Wyatt saatler sonra, bir başka arabanın arka tekerleklerinin yanında, köpeği Duke’a sarılmış halde ölü bulundu. Anneannesi Peggy’nin yanmış bedeni de, ilk arabanın içinde teşhis edildi.

Wyatt’ın dayısı Lonnie Bertalotto, çocuğun anneannesini kurtarmak için annesinin “Kaçın” demesine rağmen geri döndüğünü düşündüklerini söyledi. CNN’e konuşan bir aile üyesi de, “Wyatt, uzun bir aramanın ardından kucağında köpeğiyle birlikte bulundu. Ne yazık ki yangından kaçamadı” dedi.

Angela Mosso şu an Portland’da bir hastanede tedavi görüyor. Yerel basın, Angela’nın vücudunun her yerinde yanıklar oluştuğunu yazdı.

Yangından kaçamayan çocuk kucağında köpeğiyle ölü bulundu

Yorumlar kapalı.