Yandaş Türkiye gazetesinin manşeti: ‘İş çok ancak çalışan yok’

Türkiye, son 20 yılın en yüksek işsizlik oranları ile karşı karşıya. Ancak yandaş Türkiye gazetesine göre “İş çok, çalışan yok!”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yandaş Türkiye gazetesi, ‘İş çok ancak çalışan yok’ üst başlığını kullandığı, “Bu ‘iş’te bir terslik var” manşetiyle çıktı. İşsizlik oranı TÜİK verilerine göre dahi son 20 yılın en yüksek seviyelerinde seyrederken gazetenin iddiası, iş imkanının çok olduğu ancak bu işlerde çalışmak isteyenin bulunamadığı oldu.

İşverenlerin “10 gençten 9’unun makinede çalışmak istemediği; emek yoğun işlerin yüzüne bakan olmadığı” iddiasının gündeme getirildiği haberde, “Türkiye’de işsiz sayısı 3,9 milyon, işsizlik oranı ise yüzde 12. İş beğenmeyenler ve iş aramayanlarla birlikte oran 23,6’ya yükseliyor” denildi.

Haberde, şu ifadeler yer aldı: “Patronlar, gençlerin masa başı çalışmak istediklerini ve bu nedenle ara eleman problemi yaşandığını söylüyor. Yetişmiş bir CNC operatörünün maaşı 8 bin liralara kadar çıkıyor. Bir mobilya ustası 7 bin lira civarında maaş alıyor. Demir doğrama atölyesinde çırak olarak başlayan bir kişi 3.500 lira kazanıyor. Ancak bu meslekler gençlere zor geliyor. Emek yoğun sektörlerin iş verenleri, beyaz yakalı olma hayali peşinde koşanların bir yerden sonra AVM’lerde tezgâhtarlık yapmak zorunda kaldıklarını ve meslek sahibi olamadıklarını ifade ediyor.”

Yandaş Türkiye gazetesinin manşeti: ‘İş çok ancak çalışan yok’

İŞSİZLİK YÜZDE 23’TEN FAZLA

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı temmuz ayı işgücü istatistiklerine göre işsizlik temmuz döneminde yüzde 12 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 506 bin kişi artarak 3 milyon 902 bin kişi oldu.

Gerçek işsizlik oranına yakın olduğu düşünülen atıl işgücü oranı ise yüzde 23,6 seviyesine çıktı.

Yandaş Türkiye gazetesinin manşeti: ‘İş çok ancak çalışan yok’

Yorumlar kapalı.