‘Yalnızca Haziran ayında 79 gazeteci yargılandı’

Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş, Sedat Peker'i susturamayan iktidarın, gazetecileri hedef aldığını söyledi. Yarkadaş, Haziran ayında 79 gazetecinin hakim karşısına çıkartıldığını belirtti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazetecilerin kaderi Haziran ayında da değişmedi.

Gazeteciler geride kalan ayda da adliye koridorlarını arşınlamak zorunda kaldı.

Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş ise, AKP’nin gazetecilere yönelik sistematik bir baskı mekanizması kurduğunu belirterek, bugünkü yazısında şu ifadelere yer verdi:

SEDAT PEKER’E SUSANLAR, GAZETECİLERİN SESİNİ KISIYOR!

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları karşısında sus pus olan ve adeta bir “güvercin”e dönen iktidar, iş gazetecilere gelince  ‘’şahin” kesiliyor! Taksim’deki polisin deyimiyle, “ağzını açanı gözaltına alan” iktidar, Sedat Peker’e yönelik hıncını meslektaşlarımızdan çıkarıyor. Neredeyse her gün bir gazeteci iktidarın hışmına uğruyor.

HUKUK TANIMIYORLAR!

Son alarak, Taksim’deki Onur Yürüyüşü’nde  AFP Muhabiri Bülent Kılıç’ın boğazına diziyle basarak nefes almasına engel olan polisin pervasızlığı da iktidarın bu tavrından kaynaklanıyor.  Emniyet Genel Müdürlüğü’nün anayasaya aykırı bir biçimde yayımladığı “toplumsal olaylarda görüntü almayı engelleyen genelge” polisin hukuk tanımaz tavrına  cesaret verdi.

ŞİDDET ARTIYOR

Toplumsal olaylarda fotoğraf çekmek ya da kayıt yapmak adeta suç haline getirildi.  İktidar, yaşadığı ekonomik ve sosyal krizin içinden çıkamadığını gördükçe, toplumsal muhalefeti sindirmek için daha çok baskı uyguluyor; şiddetten medet umuyor.  Bunların yetmediği yerde ise yargıyı devreye sokuyor. İktidar, kimse yaşananları görmesin, duymasın, konuşmasın istiyor.

ÖZGÜRLÜĞÜN KIRINTISI BİLE YOK

Milletvekilliği görevinde bulunduğum dönem, meslektaşlarımın uğradığı baskıları her ay sonu rapor haline getirip kamuoyu ile paylaştım ve iktidarın baskıcı yüzünü deşifre ettim. Bu kez ise geleneksel hale getirdiğim raporu KORKUSUZ’un sütunlarından paylaşmak istedim.

Haziran ayı içinde gazetecilere yönelik yaşanan hak ihlallerini alt alta sıraladığımda, Türkiye’nin basın özgürlüğü karnesi  açık ve net bir biçimde görülüyor: Karnenin her yeri kırıklarla dolu…

ACI TABLO

Bakın; sadece Haziran ayında 79 gazeteci hakim karşısına çıktı, 1 gazeteci gözaltına alındı, 2 gazeteci hakkında dava açıldı. Yine aynı ay içinde 3 televizyon kanalına para cezası verildi, 2 gazeteci hakkında soruşturma açıldı, 3 gazeteci saldırıya uğradı. 1 gazeteciye 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi. 1 gazeteci ifadeye çağrılırken, onlarca haber ise ‘’erişime engellendi” yani sansürlendi.

AKP SORU SORULMASINI SEVMİYOR

AKP iktidarı, gerçeğin peşinde koşan gazetecilerin kimi zaman boğazını sıkıyor, kimi zaman adliye koridorlarında süründürüyor, kimi zaman ise hapse attırıyor. Oysa ki; gazeteciler tarihsel görevleri gereği, sadece soru soruyor ve gerçeğin peşinde koşuyor. AKP ise soru sorulmasından da gerçeğin araştırılmasından da rahatsız…

Sedat Peker’e cevap veremeyenler, çareyi gazetecilerin seslerini kısmakta ve toplumun gerçekleri öğrenmesini engellemekte arıyor. Oysa ki; gerçekler inatçıdır ve günü geldiğinde kendisini kabul ettirir. AKP de bir gün bunu anlayacak… Ancak anladıklarında onlar için çok geç olacak…

'Yalnızca Haziran ayında 79 gazeteci yargılandı'

‘Yalnızca Haziran ayında 79 gazeteci yargılandı’

Yorumlar kapalı.