Y kuşağını etkileyen 10 sağlık sorunu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Y kuşağının sağlık ve zindeliğe önceki nesillere göre daha fazla yatırım yapmış gibi görünse de, bulgular milenyumların yaşlandıkça önemli ölçüde daha az sağlıklı olacağını gösteriyor.

Rapor, aşağıdakileri olumsuz sağlık etkilerine göre sıralanmış, milenyumları etkileyen ilk 10 koşul olarak tanımlamaktadır:

  1. Majör depresyon
  2. Madde kullanım bozukluğu
  3. Alkol kullanım bozukluğu
  4. Hipertansiyon
  5. hiperaktivite
  6. Psikotik durumlar
  7. Crohn hastalığı ve ülseratif kolit
  8. Yüksek kolestorol
  9. Tütün kullanım bozukluğu
  10. 2 tip diyabet

BCBSA tıbbi işlerden sorumlu başkan yardımcısı Dr. Vincent Nelson, yaptığı açıklamada, “Y kuşağını etkileyen 10 koşul şaşırtıcı olmasa da, şok edici olan, önceki nesillere kıyasla bu koşulların her birinin milenyumdaki yaygınlık oranlarıdır” dedi.

2017’de 34-36 yaşlarındaki milenyumlar, 2014’te 34-36 yaşlarındaki Gen Xers’dan yüzde 11 daha az sağlıklıydı ve en iyi 10 sağlık durumunun sekizi için tanılarda çift haneli bir artış vardı.

Yine de, 2017’de ankete katılan 55 milyon binyılın yüzde 83’ü, BCBSA analizinin aksini ortaya koymasına rağmen, kendilerini iyi veya mükemmel sağlık olarak değerlendirdi.

Nelson, “Binlerce yıl arasında önceki nesillere göre sağlık sorunları daha fazla arttığından, bu sorunları şimdi ele almalıyız” dedi.

Zihinsel sağlık koşulları en büyük sorun

Ulusal nüfusla karşılaştırıldığında, bin yıllarında davranışsal sağlık durumları fizikselden daha fazla etkilenmekte, en yüksek artış majör depresyon ve hiperaktivite oranlarında görülmektedir.

Nelson, “Daha önce damgalanmış davranışsal sağlık koşulları için tüm nesiller boyunca orta derecede teşhis etkisi görüyor olsak da, binlerce yıl prevalansta Gen X veya bebek patlamalarından daha yüksek büyüme görüyor” dedi.

Majör depresyon, madde bağımlılığı bozukluğu ve alkol kullanım bozukluğu en önemli ilk üç sırada.

Adelphi Üniversitesi profesörü ve “Depresyonla Yaşamak” kitabının ödüllü yazarı PsyD Deborah Serani, bu koşulların yaygınlığının şaşırtmadığını söyledi.

Y kuşağının büyüdüğü aşağıdaki koşulların katkıda bulunan faktörler olduğuna inanıyor:

1. Teknolojik gelişmeler

Teknoloji nedeniyle, binlerce yıl göz temasını nasıl sürdüreceğini, yüz ifadelerini okumada ustalaşan veya kendi içlerinde veya başkalarındaki duygu dokularının farkındalığını derinleştiren ilk nesil olarak büyümüştür.

“Klinik olarak aleksitimi adı verilen bu duygusal farkındalık eksikliği, bin yılların düşüncelerini ve duygularını anlamalarını zorlaştırıyor” deniliyor.

2. Ortam aşırı yüklenmesi

PsyD Deborah Serani, internetteki medya patlamasının, çocukların korkulu haberlere erişmesine izin veren 24 saatlik bir haber döngüsü oluşturduğunu söyledi.

Serani, “Terörle ilgili hikayeler, doğal afetler ya da nesiller önce var olmayan felaketler artık 24 saat kullanılabilir.” dedi. “Bu olaylara kendileri tanık olarak ya da aile çevrelerindeki yetişkinlerin bulaşıcı korku tepkileriyle dünyasına nüfuz eden bu olaylarla ilgili çaresizlik, umutsuzluk ve korku duyguları.”

3. Herkes zihniyeti kazanır

Serani, nasıl kazanacağını veya kaybedileceğini öğrenmenin, sıfırlama ve duraklatma düğmesinin güvenlik bölgesi ile değiştirildiğini söylüyor.

“’Herkes kupa alır’ veya ‘grev yok’ başarısızlıkla başa çıkma ve dayanıklılık oluşturma doğal öğrenme eğrisini engeller. Sonuç olarak, birçok binyıl stresli olayları tolere etmek, kolayca sinirlenmek ve bunalmış hissetmemek için taleplerden kaçınmakta zorluk çekiyor ”dedi.

4. İki gelirli haneler

Daha fazla ebeveyn finansal talepleri karşılamak için çalışmaya başladığında, Serani, bin yıllık kuşağın nesiller boyu yapmak zorunda olmadığı bir değişiklik yaşadığını söylüyor.

“Önceki nesillerin, aile akşam yemeği zamanı ve öngörülebilir çalışma ve hafta sonu saatleri gibi kolaylığa sahip olmama, binlerce yıl boyunca daha yalnız bir dünya yarattı ve onları kaçınma ve tecrit balonuna daha da sardı” dedi.

5. Tanımsız çalışma programları

Birçok yaşlı binyıl, program belirlemeyen ve uzaktan erişime izin vermeyen kariyerlerde çalışma fırsatına sahipken, Serani dezavantajın kendilerini hafta sonları ve tatiller sırasında çalışırken bulduklarıdır.

“Ve bu nedenle, dekompres yapmak veya yakıt ikmali yapmak için gerçekten ‘uzak zamanları’ yoktur. Tüm bu örnekler fiziksel ve duygusal risk faktörlerini artırıyor ”dedi.

New York-Presbyterian ve Weill Cornell Medicine’de bağımlılık psikiyatrisi direktörü Dr. Jonathan Avery, akıl hastalığının ve madde kullanım bozukluklarının ergenlik döneminde başladığını ve gençleri daha fazla etkilediğini ekliyor.

“Ve bugünlerde binlerce yıl bir dizi strese sahip, daha izole edilebilir ve bir dizi yeni, bağımlılık yaratan cihaza maruz kalıyor” dedi.

Y kuşağını etkileyen 10 sağlık sorunu

Yorumlar kapalı.