WikiLeaks’in kurucusu Assange’ın hapiste evlenmesine izin verildi

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'in tutuklu bulunduğu İngiltere'nin başkenti Londra'daki Belmarsh Cezaevi'nde sevgilisi Stella Moris ile evlenmesine izin verildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haziran 2012’de sığındığı Ekvador’un Londra Büyükelçiliği’nden dışarı adım atamazken Nisan 2019’da polis operasyonuyla zorla çıkarılıp maksimum güvenlik hapishanesi Belmarsh’da tutulan Julian Assange’la evlenebilmeleri için partneri ve çocuklarının annesi Stella Moris’in başlattığı yasal süreç, son dakikada olumlu yanıt aldı.

İngiltere’de mahkumlar, yasalara göre cezaevinde evlenmek için başvuruda bulunma hakkına sahip. Başvurularının kabul edilmesi durumunda ise evliliğin tüm masraflarını kendileri karşılamaları gerekiyor.

Güney Afrika doğumlu bir avukat olan Moris, geçen yıl Mail on Sunday gazetesine verdiği röportajda, 2015’ten beri Assange ile ilişkisi olduğunu ve iki küçük oğlunu tek başına büyüttüğünü açıklamıştı.

Wikileaks’in YouTube hesabında yayımlanan bir videoda ise Moris, Assange ile 2011 yılında Assange’ın hukuk ekibine katıldığında tanıştığını söylemişti.

 

WikiLeaks’in kurucusu Assange’ın hapiste evlenmesine izin verildi

Yorumlar kapalı.