“Vücudum aşıdan sonra antikor üretmedi” diyen Hintli, yetkilileri polise şikayet etti

Hindistan'da AstraZeneca lisansı altında üretilen Covishield adlı Kovid-19 aşısını yaptırdıktan sonra vücudunda antikor oluşmadığını iddia eden Pratap Chandra, Hintli yetkilileri polise şikayet etti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Chandra şikayetinde Hindistan Serum Enstitüsü Başkanı Adar Poonawalla, Hindistan Merkezi İlaç Standartları Kontrol Kurumu Başkanı V.G. Somani, Hindistan Tıbbi Araştırma Konseyi Başkanı Balaram Bhargava, Ulusal Sağlık Misyonu Başkanı Aparna Upadhyay ve Sağlık Bakanlığı yetkilisi Lav Agarwal’ın adını verdi.

Chandra bu kişilere, “kasten adam öldürmeye teşebbüs” ve “aldatıcı açıklamalarla bir ürünü teşvik etme” suçlamalarını yöneltti.

“Covishield aşısının ilk dozunu 8 Nisan’da yaptırdım. Ancak iğneden sonra kendimi iyi hissetmedim” diyen Chandra, sözlerini şöyle sürdürdü:

Verilen son karara göre, ikinci doz için en az 12 hafta beklememiz gerekiyor. Vücudumun antikor geliştirip geliştirmediğini merak ettim. 27 Mayıs’ta hükümet onaylı bir laboratuvarda antikor testi yaptırdım. İki gün sonra gelen test sonucu, antikor üretilmediğini gösterdi. Ayrıca trombosit değerim 300 binden 150 bine düştü.

Hindistan Tıbbi Araştırma Konseyi Başkanı Başkanı Bhargava bu ay, Covishield aşısının ilk dozundan sonra “iyi seviyelerde” antikor oluştuğunu açıklamıştı.

Buna işaret eden Chandra, yetkililerin kendisini aldattığını düşündüğünü ve bu nedenle polise gitmeye karar verdiğini söyledi:

Bu, BMW satın aldıktan sonra birisinin size araçta hava yastığının olmadığını söylemesi gibi… Hindistan Serum Enstitüsü beni aldattı. Şimdi trombosit değerim de büyük miktarda düştü. Kovid-19’a yakalanmaya daha yatkınım. Enfekte olursam bunun sorumlusu aşıyı onaylayan bu kişiler olur.
Polis, konunun hassasiyetini göz önünde bulundurarak herhangi bir işlem yapmadan önce üst düzey yetkililere haber verildiğini bildirdi.

Chadra ise işlem yapılmaması halinde mahkemeye gideceğini söyledi.

Kaynak: Independent Türkçe

“Vücudum aşıdan sonra antikor üretmedi” diyen Hintli, yetkilileri polise şikayet etti

Yorumlar kapalı.