Vivo’dan card hamlesi

Apple'ın akıllı kredi kartı Apple Card'a bir rakip daha geliyor, Çinli marka VivoCard ismiyle pazara girmeyi hedefliyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BBK Electronics bünyesinde bulunan akıllı telefon üreticisi Vivo, gün geçtikçte büyüyen akıllı kredi kartı pazarının son üyesi oldu. VivoCard ismiyle marka tescil başvurusu yapan şirketin yaklaşan kartının Çin ile sınırlı kalmayacağı, uluslararasına da kullanılabileceği bilgisi verildi.

2019’da tanıtılan ve Apple Pay hesaplarıyla entegre çalışan akıllı kredi kartı Apple Card, iki yıl içinde rakiplerine ilham oldu. Güney Koreli rakibi Samsung, “Samsung Pay” isimli kartıyla oyuna katılmışken; Çinli markalar da pazarda rol almayı unutmadılar. Çin’in en büyük finansal hizmet şirketi UnionPay altyapısını kullanan Huawei Card geçtiğimiz sene piyasaya sürülmüştü ancak diğer ülkelerde kullanıma açılmadı.

VivoCard için marka tescil aşaması sürüyor

Android ekosistemindeki akıllı kredi kartı seyrekliğini doldurmak için kolları sıvayan VivoCard, Çin sertifikasyon web sitesi CNIPA’da listesinde görüldü. International Classification (Uluslararası Sınıflandırma) kategorisinde 36 numarayla listelenen kartın Başvuru Numarası ise 58046996 olarak gözüküyor. 28 Temmuz tarihinde yapılan başvurunun onay aşamasında gözüküyor.

 

Kaynak:shiftdelete

Vivo’dan card hamlesi

Yorumlar kapalı.