1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Vitamin ve mineral hazinesi: Kudret Narı… Kanser hücrelerini öldürüyor, bağışıklığı güçlendiriyor, enerji üretiyor!

Vitamin ve mineral hazinesi: Kudret Narı… Kanser hücrelerini öldürüyor, bağışıklığı güçlendiriyor, enerji üretiyor!

Kudret narı, sağlığa birçok fayda sağlayan besleyici bir meyve olarak bilinir. Enerji üretimine katkı sağlar ve vücudun düzgün çalışması için gerekli vitamin ve mineralleri içerir. Kronik hastalıkların önlenmesine ve iyileştirilmesine yardımcı olabilecek aktif bileşikler içerir. Faydaları oldukça çeşitlidir.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kudret narı, üzerinde topaklar olan bir salatalığa ya da kabağa benzeyen garip görünümlü bir meyve olsa da, dünyadaki en sağlıklı yiyeceklerden biridir. Kudret narı enerji üretmiş ve vücudun düzgün çalışması için gerekli olan çeşitli vitamin ve minerallere sahiptir. Bu sağlıklı bileşenlerin yanı sıra, günümüzde en yaygın kronik hastalıkların bazılarıyla mücadele etmeye ve hatta iyileştirmeye yardımcı olabilecek aktif bileşikler içerir. Enerji verici bir özelliği varır. Kudret narının faydaları için okumaya devam edin. Faydaları saymakla bitmiyor!

Vitamin ve mineral hazinesi: Kudret Narı... Kanser hücrelerini öldürüyor, bağışıklığı güçlendiriyor, enerji üretiyor!

İşte Kudret Narı’nın birbirinden şifalı faydaları

  • Mide ağrısı
  • Ülser
  • Kolit
  • Kabızlık
  • Bağırsak solucanları

Ayrıca böbrek taşları, ateş, sedef hastalığı, karaciğer hastalığı, adet ağrısı ve HIV / AIDS için destekleyici bir tedavi olarak kullanılabilir. Kudret narı, içeriğindeki vitamin, mineral ve lifler dolayısıyla hastalık önleyici ve tedavi edici şifalı bir meyve. Kudret narının kan şekerini düzenlemek üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Kolesterolü dengelemeye yardımcı olur. Kilo vermek isteyen kişiler zayıflama süreçlerinde kullandığında yağ yakımını hızlandırır. Enerji verici bir özelliği varır.

Kudret Narının Diyabete Faydaları

Araştırmalar, kudret narında insülinde bulunanlara benzer bileşiklerin bulunduğunu göstermektedir. Glikozun hücrelere taşınmasını ve karaciğerde ve kaslarda enerji depolanmasını teşvik ederek kan şekerini düşürür. Kudret narı insülin duyarlılığını, glukoz toleransını ve insülin sinyalini iyileştirir ve hatta kilo vermeyi desteklemeye yardımcı olabilir.

Kanser hücrelerinin hayatta kalmak için şekere ihtiyacı var. Colorado Kanser Merkezi Üniversitesi, kudret narının pankreas kanseri hücrelerinin glikozu kullanmasını önlediğini ve günlük kudret narı suyu tüketiminin pankreas kanseri riskini %60 oranında azalttığını tespit etti.

Kudret narı aynı zamanda sitotoksik etki (hücreye toksik şekilde etki edip hücreyi öldüren ya da fonksiyonunu durduran) gösteriyor. Bu özelliği ile kanserin yayılmasını önlüyor. Laboratuvar ortamında fareler üzerinde yapılan deneylerde, kudret narı ile beslenen deneklerde kanserin yayılmasının %51 oranında azaldığı kaydedilmiştir.

Meyve ayrıca lösemi, akciğer kanseri, yumurtalık kanseri, göğüs kanseri ve skuamöz hücreli karsinomun (cilt kanseri) tedavisinde de olumlu sonuçlar göstermiştir.

Kudret narının kanser üzerindeki etkileri, dünyanın çeşitli ülkelerindeki seçkin üniversite ve kurumlarda araştırılmaya devam ediyor. Kim bilir, belki bir kaç yıl içinde kanser hastalarına kemoterapi yerine kudret narı tedavisi uygulanacak.

Kudret Narının Bağışıklığa Faydaları

Kudret narının, bir C vitamini olmak üzere çok sayıda antioksidan ve diğer gerekli besinlerle dolu olduğu için daha güçlü bir bağışıklık fonksiyonuna katkıda bulunduğu belirtiliyor. Her porsiyonunda yaklaşık 55 mg C vitamini içerdiğinden, bağışıklık sistemini güçlendiren bir mikro besin olarak kabul edilmektedir.

Vitamin ve mineral hazinesi: Kudret Narı… Kanser hücrelerini öldürüyor, bağışıklığı güçlendiriyor, enerji üretiyor!
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.