Veteriner Hekim Köşker: Piyasada bir yıldır kedi ve köpek aşısı yok!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde veteriner hekimlik Ahmet Köşker; bir yıldır kedi ve köpek aşısı olmadığını, hayvanların tedavisi için önemli olan immun serumların hiç bulunmadığını açıkladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 26 yıldır veteriner hekimlik yapan Ahmet Köşker, kedi ve köpeklerde birden fazla farklı hastalıkla mücadelede kullanılan karma aşıların tamamının ithal edildiğini açıkladı. Aşıların temininde bir yıldır sorun yaşandığını belirten Köşker, ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

“Hayvanlar için immun serumlar var hastalığa yakalanmış hayvanlara yaptığımız hastalığı gidermesi için yapılan immun serumlar var, bunlara hiç bulunamıyor. Dolayısıyla hasta olan hayvanlar tedavi edilemiyor. Kedilerin ölümcül seyreden karma aşıları var onlar yok. Köpeklerin yine ölümcül seyreden karma viral aşılar bunlar hiç yok, bulunamıyor. 8-10 aydır 1 yıldır yok nerdeyse.

“İLAÇ BULMAKTA SIKINTI YAŞIYORUZ”

İlaçlarda da ithal ilaçların bir kısmı gittikçe azalıyor bulmakta sıkıntı yaşanıyor. Yüzde 50’den az zam hiç yok, yüzde 100 bazılarında. Birkaç ay sonra ciddi sorunlarla karşılaşacağımızı görüyoruz bu konularda.”

Kedi sahibi Oğuzhan Okumuş, “Ben kedi besliyorum, kedimin 7-8 aydır aşılarını yaptıramıyorum. Kedilerimiz aşısız ve biz zor durumdayız” dedi.

İş yerinde köpek besleyen esnaf Sinan Biçer ise “İş yerimde köpek besliyorum ama 3-4 aydır köpeğime aşı yaptıramıyorum, çünkü aşı yok diyorlar. Yetkili kişilerden bunlara duyarlı olmalarını istiyorum” diye konuştu.

Esnaf Samet Örüklü ise “Kendi iş yerimde besliyorum köpeğimi. 7-8 aydır da veterinerlerden aşı yaptıramıyoruz köpeklerimize. Umarım buna kısa zamanda bir çözüm bulunur” dedi.

Veteriner Hekim Köşker: Piyasada bir yıldır kedi ve köpek aşısı yok!

Yorumlar kapalı.