Vatan Partililer, iklim aktivisti Greta’nın yüzünü kapattı

Vatan Partisi, İstanbul Kadıköy'de bir duvarda bulunan iklim aktivisti Greta Thunberg resminin üzerini Eren Bülbül pankartıyla kapattı. Partililerin tavrı Eren Bülbül üzerinden siyaset yapmak ve anısının istismarı olarak değerlendirildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Greta Thunberg’in Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde iklim anlaşmasına uymadığı için şikâyet ettiği ülkeler arasında Türkiye’nin bulunmasına ve dünya çapında başlattığı ‘Gelecek için Cuma’lar (Friday’s for Future)’ hareketinin ‘Friday’s for Future Rojava’ tarafından düzenlenen eylemini Twitter’da paylaşmasına tepki gösteren Vatan Partisi Kadıköy İlçe Teşkilatı, Kadıköy’de bulunan duvar resmini kapattı. Teşkilat kapatılan Greta resminin üzerine iki yıl önce PKK saldırısında hayatını kaybeden 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün pankartını astı.

Vatan Partisi Kadıköy İlçe Başkanı Osman Erbil, daha önce de Greta’nın resminin silinmesini istemiş ve Kadıköy Belediye Başkanı’na çağrı yapmıştı. Kadıköy Belediyesi’nin uyarıları dikkat almadığını belirten Erbil, “Görev Vatan Partisi’ne kaldı” dedi.

Vatan Partililer, iklim aktivisti Greta’nın yüzünü kapattı

Yorumlar kapalı.