Van’da selden son anda kurtarılan Kader Yurtseven: Sele kapıldığımda aklım kardeşlerimde kaldı

Van'ın Başkale ilçesinde dün sele kapılan ve baygın halde kurtarılan Kader Yurtseven, selden dolayı evlerinin yıkıldığını, hayvanlarının öldüğünü ve büyük bir korku yaşadıklarını belirtti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi’nde sudan kurtarıldığı anda çekilen görüntüsüyle yürekleri burkan 23 yaşındaki Kader Yurtseven, yaşadığı korku dolu anları AA muhabirine anlattı.

Kardeşini aramaya çalışırken sele kapıldığını aktaran Yurtseven, bir anda mahallenin sular altında kaldığını, evlerin ahırların yıkıldığını, hayvanların telef olduğunu söyledi.

O anda yaşadığı duyguyu anlatmakta zorlandığını dile getiren Yurtseven, şöyle konuştu:

“Sel sırasında evden çıktık. Kardeşim kaybolmuştu. Onu aramaya gittiğimde suya kapıldım. Bir süre sürüklendikten sonra bir kadın beni çıkarttı. Orada bayıldım. Sonrasında hiçbir şey hatırlamıyorum. Sele kapıldığımda aklım kardeşlerimde kaldı. Evimizi, kardeşimi düşünüyordum. Sel evimizi yıktı, hayvanlarımız öldü. Her şeyimiz yok oldu. Üzerimde hala yaşadığımız korku var. Rüyadaymışım gibi hissediyorum bazen. Yetkililerin bize destek çıkmasını istiyoruz. Babam cezaevinde. Selden kurtulduğum için mutluyum.”

Van'da selden son anda kurtarılan Kader Yurtseven: Sele kapıldığımda aklım kardeşlerimde kaldı

Anne Semiha Yurtsever ise eşinin cezaevinde olduğunu, 8 çocuğuyla evsiz kaldığını söyledi.

Yaşadığı acı nedeniyle gözyaşlarına hakim olamayan anne Yurtsever, “Hiçbir şeyimiz kalmadı. İneğimi, hayvanlarımı, her şeyimi kaybettim. Sel geldiğinde evimizde oturuyorduk. Daha sonra dışarı kaçtık. Yüksek bir tepeye çıktım. Evimiz sel sularının altında kaldı, yerle bir oldu. Devlet desteğiyle çocuklarıma bakıyordum. Devletimiz yanımızda, yaralarımızı sarıyor. Allah devletimizden razı olsun.” dedi.

Sel baskını nedeniyle birçok evin yıkıldığı, ahırların zarar gördüğü, çok sayıda hayvanın telef olduğu mahallede Van Büyükşehir Belediyesi, jandarma, DSİ, AFAD, Kızılay, VASKİ ekipleri yaraların sarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Van’da selden son anda kurtarılan Kader Yurtseven: Sele kapıldığımda aklım kardeşlerimde kaldı

Yorumlar kapalı.