Van Gogh’un Paris dönemi tablosu 100 yıl sonra ortaya çıktı

Van Gogh'un Fransa'nın başkenti Paris'te kaldığı dönemde yaptığı "Montmartre'da Bir Sokak Manzarası" adlı tablo bir asır sonra gün yüzüne çıktı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollandalı ressamın 1886-87 yıllarında kardeşi Theo ile yaşadığı dönemde yaptığı resim, 1920’de Fransız bir aile tarafından satın alındığından beri sergilenmedi.

Tablo, 25 Mart’ta Sotheby’s’in Paris, New York, Hong Kong ve Londra’daki ekipleri tarafından açık artırmayla satılacak.

O tarihe kadar Sotheby’s’in Paris, Amsterdam ve Hong Kong’daki müzayede evlerinde sergilenecek tablonun, 5 ile 8 milyon Euro arasında alıcı bulması bekleniyor.

Sanat uzmanları Van Gogh’un Paris resimlerinin Provence’dakiler kadar ilgi çekmediğini, bu nedenle satış fiyatı olarak onların seviyesine ulaşamayacağını tahmin ediyor.

Sotheby’nin empresyonist sanat departmanı yöneticisi Aurelie Vandevoorde, “Montmartre serisindeki resimler nadirdir. Her yerde bulunan büyük Van Gogh koleksiyoncularından ve belki de kurumlardan büyük bir ilgi uyandırması muhtemeldir” diyor.

Mirabaud Mercier evinin müzayedecisi Claudia Mercier, resmin “sanatçının en büyük koleksiyonerlerinin bulunduğu Amsterdam’da sergileneceğini ve esere gerçek ilgi gösteren Van Gogh Müzesi tarafından inceleneceğini kaydetti.

Tabloyu, “19. yüzyılın sonunda Montmartre’a bir tanıklık” olarak tanımlayan Vandevoorde’a göre, “Parisliler Moulin de la Galette parkında yürüyüşe çıkar ve eğlenirlerdi, ancak Van Gogh, kabarelerin performansından çok pastoral tarafa daha duyarlıydı.”

2017 yılında Van Gogh’un 1889 tarihli bir tablosu New York’taki Christie’s Müzayede Evinin düzenlediği açık artırmada 81 milyon dolara alıcı bulmuştu.

Van Gogh 1888’de güney Fransa’daki Provence bölgesinde kısa süre yaşadıktan sonra Temmuz 1890’da Paris yakınlarındaki Auvers-sur-Oise’da 37 yaşındayken hayatını kaybetti.

Kaynak: Euronews

Van Gogh’un Paris dönemi tablosu 100 yıl sonra ortaya çıktı

Yorumlar kapalı.