Validebağ Gönüllüleri ranta ve talana direnmek için toplanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, pazartesi günü Validebağ'daki 'çevre düzenleme proje'sinin başlayacağını duyurdu. Validebağ Korusu'nun ranta ve talana açılmasına tepki gösteren Validebağ Gönüllüleri ise projeye direnmeye devam ediyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birinci tarihi sit alanı kabul edilen Validebağ Korusu ile ilgili direnişler devam ediyor. AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Validebağ’da hazırladıkları olaylı proje için, “Koruyu baştan sona rehabilite edeceğiz. Beton asla olmayacak, araç girmeyecek, metal, naylon ve plastik de olmayacak” dedi. Projenin bölge halkının görüşleri doğrultusunda revize edildiğini savunan Türkmen, Validebağ’da ‘bir metreküp dahi beton kullanılmayacağını’ iddia etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, “Pazartesi günü itibarıyla Validebağ’daki çevre düzenleme projemiz başlıyor. Yaklaşık 50 milyon lira yatırımla gerçekten Üsküdar’a, Validebağ’a, İstanbul’a değer katacak bir eseri de inşallah inşa edeceğiz ihya edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Validebağ Gönüllüleri ise, korudaki Millet Bahçesi projesine karşı çıkarken korunun yapılaşmaya açılmak istediğine dikkat çekti. Bakan Kurum’un pazartesi günü koruda çevre düzenleme projesine başlanacağını duyurduktan sonra yurttaşlar yarın(pazartesi) saat 08.00’de korudaki çalışmaya karşı çıkacaklarını belirtti.

‘PROJE YASAL OLARAK SUÇ’

Validebağ Savunması, tarihi sit alanı ilan edilmiş olmasına rağmen rehabilitasyon merkezi adı altında rant ve talan yapılacak olan Validebağ Korusu’na dair rapor yayımladı.

Raporda, projesinin bir suç olduğuna dikkat çekilirken, “Siyasî irade tarafından farklı bir isimle, ‘Validebağ Korusu Düzenleme Rehabilitasyon Projesi’ adıyla sunulsa da, 2018’deki Koru’yu millet bahçesine dönüştürme girişimiyle tekrar karşı karşıyayız. Üsküdar Belediyesi’nin elindeki tek proje ‘Validebağ Korusu Millet Bahçesi Peyzaj Uygulama Projesi’dir” denildi.

 

Validebağ Gönüllüleri ranta ve talana direnmek için toplanıyor

Yorumlar kapalı.