Uzun Süredir İşsizdi ‘Çocuklarım aç’ diyerek Valilik önünde kendini yaktı

Uzun süredir işsiz olduğu belirtilen bir adam, Hatay Valiliği önünde 'Çocuklarım aç' diyerek kendini yaktı. İntihara kalkışan yurttaş hastanede yaşamını yitirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan Hatay Valiliği önünde, bir süredir işsiz olan A.Y isimli kişi “Çocuklarım aç” diyerek kendini yaktı. İşsizlik nedeniyle bunalıma girdiği öğrenilen A.Y’ye yangın tüpleriyle polisler tarafından müdahale edildi. Yangın tüpleriyle söndürülmeye çalışan adam, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Olay sırasında Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve Valilik Özel Kalem Müdürü de olay yerine gelerek, intihar girişiminde bulunan A.Y ile konuştu. Olay yerinde zorla kendine gelen baba, çocuklarının aç olduğunu ve yaşadığı işsizlik durumundan bunaldığını belirtti.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, A.Y’nin tedavisini yaparken, üzerine yapışan elbiseleri de keserek çıkardı. İntihar girişiminde bulunan baba Hatay Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Uzun Süredir İşsizdi 'Çocuklarım aç' diyerek Valilik önünde kendini yaktı

HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ

Hatay Valiliği, sabah saatlerinde valilik binası önünde kendini yakma girişiminde bulunan kişiyle ilgili iki açıklama yaptı.

Valilikten yapılan ilk açıklamada, valilik binası araç girişi önünde bir vatandaşın, üzerine yanıcı madde dökerek kendini yakma girişiminde bulunduğu belirtildi. İkna çabalarına rağmen vatandaşın eylemini gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Valilik personelinin müdahalesiyle yanmaktan kurtarılan vatandaşın hayati tehlikesi bulunmamakta olup gerekli tüm müdahaleler valiliğimiz tarafından yapılarak hastaneye sevk edilmiştir. Kendini yakma girişiminde bulunan vatandaşın 2 çocuğu bulunmaktadır. Sosyal hizmetlerden sosyal ekonomik destek yardımı, çocukları için şartlı eğitim yardımı ve şartlı sağlık yardımı almaktadır. Vatandaş, eşinden boşanmış ve uzaklaştırma cezası almıştır. Psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle daha önce de kendini yakma teşebbüsünde bulunmuştur.”

Uzun Süredir İşsizdi 'Çocuklarım aç' diyerek Valilik önünde kendini yaktı

Valiliğin ikinci açıklamasında ise yurttaşın yaşamını yitirdiği duyuruldu:”Hatay Devlet Hastanesinden Mersin Devlet Hastanesi yanık ünitesine sevk edilmek üzere giderken Hatay Dörtyol ilçesi mevkisinde ambulansta geçirdiği kalp krizi sonucu tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetmiştir. Vatandaşımıza Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabır ve baş sağlığı dileriz.”

Uzun Süredir İşsizdi ‘Çocuklarım aç’ diyerek Valilik önünde kendini yaktı

Yorumlar kapalı.