Uzmanlara göre bazı özelliklere sahip insanlar, aldatmaya daha yatkın!

Bir kişinin ilişkide sizi aldatıp aldatmayacağını anlamanız biraz zor olabilir. Ancak uzmanlara göre bazı özelliklere sahip insanlar, aldatmaya daha yatkın oluyor. İlişki uzunluğunun ise partnerin aldatıp aldatmayacağı üzerinde herhangi bir etkisi bulunmuyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birinin sizi aldatıp aldatmayacağını önceden tahmin etmeniz biraz zor olabilir. Peki kimlerin aldatma ihtimali daha yüksek? Yapılan bilimsel bir çalışma, çok sayıda cinsel partnere sahip kişilerin veya dürtüleriyle hareket eden insanların aldatma olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, Queensland Üniversitesi’nden bilim insanları, her ilişkinin kendine özgü yanları olmasına rağmen, bazı bireylerin aldatmaya daha yatkın olduğunu gösteren belirli etkenler keşfetti.

BU KİŞİLERE DİKKAT!

British Journal of Psychology’de yer alan makalede, dürtüleriyle hareket eden kişiler kolayca aldatabiliyor. Çünkü bu kişiler durup içinde bulundukları durumu değerlendirmek yerine doğrudan ilk düşünce ve duygularına göre hareket ediyor.

Bunun yanı sıra araştırmacılara göre geçmişte daha fazla cinsel partnere sahip olmuş kişiler sadakatsiz olmaya ve başka partnerler aramaya daha yatkın oluyor.

İLİŞKİNİN UZUNLUĞU ALDATMADA KÜÇÜK BİR ETKİYE SAHİP

Araştırmaya göre aldatmanın başlıca sebepleri partnerden kopma hissi ve düşük ilişki tatmini… Araştırmacılar ayrıca, ilişkideki bağlılığın uzunluğu ya da derinliğinin sadakat üzerinde minimal bir etkisi bulunduğunu keşfetti.

FAYDASI OLABİLİR

Öte yandan, eğer aldatıldıysanız bu sizin faydanıza da olabilir. Ayrılığın etkilerini inceleyen daha önceki bir çalışma, aldatılan kadınların nihayetinde deneyimleri sayesinde olgunlaştıklarını ve gelecekte daha iyi eşler seçmeyi öğrendiklerini gösteriyor.

Uzmanlara göre bazı özelliklere sahip insanlar, aldatmaya daha yatkın!

Yorumlar kapalı.