Üniversitelilerin yılbaşı partisini manşet yaptılar, Boğaziçi’ni görmediler

Hükümet yanlısı gazeteler, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin AKP’li Melih Bulu’nun okullarına rektör olarak atanması nedeniyle yaptığı protestoyu habere değer görmedi. Hürriyet gazetesi, Boğaziçililerin eylemi yerine, ‘üniversitelilerin ölümle biten uyuşturucu partisini’ manşetine çıkardı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri dün, Eski AKP Milletvekili Adayı Melih Bulu’nun okullarına kurum dışından rektör olarak atanmasını kitlesel bir eylemle protesto etti. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı atamaya tepki gösteren öğrenciler, “Kayyum rektör istemiyoruz” dedi.

Türkiye’de günün en öne çıkan birkaç gelişmesinden biri olan bu protesto, hükümetin kontrolündeki medya tarafından ‘adet yerini bulsun’ denerek bile görülmedi. Gazeteler, ülkenin en köklü üniversitelerinden birinde gerçekleşen eylemi, onlarca haberle doldurdukları birinci sayfalarına layık görmedi.

HÜRRİYET’TEN MANİDAR BAŞLIK

Demirörenlerin ‘amiral gemisi’ Hürriyet, ‘Ölüm Kokteyli’ manşetiyle çıktı. Manşetinde ‘üniversitelilerin yılbaşındaki uyuşturucu partisine’ yer veren gazete, ecstasy hapı içkiyle birlikte kullanan bir öğrencinin hayatını kaybettiğini yazdı. Ahmet Hakan’ın yayın yönetmeni koltuğunda oturduğu Hürriyet, birinci sayfasına 20’ye yakın haber koymasına rağmen, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin özgür akademi talebinden tek satır bile bahsetmedi.

Üniversitelilerin yılbaşı partisini manşet yaptılar, Boğaziçi’ni görmediler

POSTA ‘SÜPER NİNE’Yİ ANLATTI

Yine Demirörenlerin gazetelerinden Posta ve Milliyet’te de aynı durum gözlendi. ‘Süper Nine’ manşetiyle çıkan Posta, Antalya’da 75 yaşında Parkinson hastalığını yenmek için boks yapmaya başlayan Belçika kökenli yaşlı bir kadının hikâyesini anlattı. Haberde boks sayesinde kadının ‘titremesinin azaldığına’ vurgu yapıldı. Gazetenin birinci sayfasında sayılmayacak kadar çok olan haberlerin içinde Boğaziçi’ndeki eylem yer almadı. Milliyet ise hükümete övgüler dizerek kadın cinayetlerini manşetine taşıdı.

Üniversitelilerin yılbaşı partisini manşet yaptılar, Boğaziçi’ni görmediler

AYDINLIK’TA GÜNDEM YİNE ‘TERÖR’

Hükümet destekçisi sağ kökenli gazeteler de Boğaziçi öğrencilerinin eylemini yok saydı. Manşetinde İYİ Parti’yi eleştiren Aydınlık, “Teröre karşıysanız desteğe gelin” ifadelerini kullandı. Gazete sürmanşetinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı güzellemeyi ihmal etmedi.

Türkiye gazetesi, “Bidonları hazırlayın” manşetiyle okuruna seslendi. Gazete, İstanbullunun “90’lı yılların tanker ve bidonlu günlerine mi dönüyoruz?” diye sorduğunu öne sürdü.

Yeni Şafak ise “2021 yılı tasarruf yılı olsun” manşetiyle çıkarak, ‘büyük ve ekonomik istikrar’ üzerinden AKP’nin ekonomi yönetimine alkış tuttu.

Üniversitelilerin yılbaşı partisini manşet yaptılar, Boğaziçi’ni görmediler

Yorumlar kapalı.