Ümitcan Uygun’u kim koruyor?

Aleyna Çakır’ın ölümünün baş şüphelisi Ümitcan Uygun’un serbest bırakılmasına tepki büyük. Çakır ailesinin avukatı Yıldırım “Tahliyeyi aklım almıyor” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da Aleyna Çakır’ın geçen yıl şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma dosyasının baş şüphelisi Ümit Can Uygun’un 6 aylık tutukluluğunun ardından tahliye edilmesine tepki yağdı. Aleyna Çakır’ın ölümüne değil de ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek’ suçundan tutuklanan Uygun’un tahliyesini avukatı sosyal medya hesabından duyurdu. Savcılık ise tutuklu bulunduğu süre göz önüne alınarak tahliye edildiğini açıkladı. Aleyna Çakır’ın ailesinin avukatı Umur Yıldırım, “Tahliyeyi aklım almıyor” dedi. Aleyna Çakır’ın ölümüne ilişkin soruşturma bir yılı aşkın süredir devam ediyor. Ümitcan Uygun hakkında başlatılan birçok soruşturmada henüz sonuçlanmamışken Avukat Yıldırım da tahliye kararındaki hukuksuzluğa dikkat çekti.

DELİLLER SALLANTIDA

“Ümitcan Uygun hakkında Aleyna’nın ölümüne ve uyuşturucuya ilişkin dosya var” diyen Yıldırım, şunları dile getirdi: “Dosyaların hepsi devam ediyor, soruşturma aşamasında ve dosyalar için hâlâ deliller toplanıp tanıklar dinleniyor. Hal böyleyken bu kişiyi dışarı çıkarmak delillerin sallantıya girmesine neden olmak demektir ve hukuki değildir.”

ÖLÜMDEN TUTUKLANMALI

BirGün’den Bilge Sarıhan’ın haberine göre, Aleyna Çakır dosyası tanıklarının ifade verdikten sonra tehdit edildiklerini hatırlatan Yıldırım, bunun üzerine şikâyetçi olduklarını da aktardı. Yıldırım, tanıkların bir noktada sindirildiğini bastırıldığını ve bu durumun soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi açısından da olumsuzluk oluşturduğunu vurguladı. Yıldırım, şöyle konuştu: “Aleyna geçen haziran ayında öldürüldü. Bir yıldan fazla bir zamandır dosya açık, soruşturması dahi bitirilmedi, iddianamesi çıkmadı. Öldürme dosyasında Aleyna’nın parmaklarında Ümit Uygun’un DNA’sı bulundu. Asıl tutuklanması gerekilen dosya ölüm dosyasıdır. 1 yıldan fazla süredir o dosyada tutuklamaya yönelik işlem yapılmamıştır. Hal böyleyken uyuşturucu dosyasından çok hızlı bir şekilde yargılamaya geçildi ve tahliye edildi. Gerçekten aklım almıyor bu süreçleri.”

Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen isimli kadın, geçen yıl haziran ayında Ankara’daki evinde şüpheli şekilde ölü bulunmuştu. Olayın baş şüphelisi Ümit Can Uygun, gözaltına alınmış fakat daha sonra serbest bırakılmıştı. Daha sonra Uygun’un genç kadına şiddet uyguladığı görüntüler ortaya çıkmıştı. Ancak Uygun, cinayetten değil de ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek’ suçundan tutuklanmıştı. Aleyna Çakır üzerinden çıkan doku ve spermlerin Ümitcan Uygun’a ait olduğu belirlenmişti.

Ümitcan Uygun’u kim koruyor?

Yorumlar kapalı.