Yaşam
Ümitcan Uygun, kendisine hakaret eden ünlü isimler hakkında suç duyurusunda bulundu
Aleyna Çakır ve Esra Hankulu’nun şüpheli ölümlerinde baş şüpheli olarak gösterilen tutuklu Ümitcan Uygun, sosyal medya mecralarından kendisine hakaret ettikleri gerekçesiyle ünlü isimler için harekete geçti. Uygun’un avukatı, Deniz Akkaya, Kemal Doğulu, Fatih Ürek ve Hadise gibi isimler için suç duyusunda bulundu.

Kamuoyunda ‘Aleyna Çakır’ olarak bilinen Sema Esen’in (21) geçen yıl 3 Haziran’da Keçiören’deki evinde ölü bulunmasıyla ilgili hakkındaki soruşturma süren Ümitcan Uygun, bu kez de Esra Hankulu’nun 3 Ağustos’ta Mamak ilçesi Akdere Mahallesi’ndeki evinde ölü bulunmasıyla ilgili gözaltına alındı. İşlemlerin ardından tutuklanan Uygun, adeta ünlü isimlere savaş açtı.
BİNE YAKIN KİŞİ İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Sabah’ta yer alan habere göre, Uygun’a, Twitter, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya mecralarından hakaret edildiği gerekçesiyle avukatı suç duyurusunda bulundu. Bugüne kadar bini aşkın kişi hakkında Uygun’a hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulduğu öğrenilirken bu isimler arasında ünlüler de yer alıyor.
ÜNLÜ İSİMLER DE LİSTEDE
Aleyna Çakır ve Esra Hankulu’nun ölümünden sorumlu tutulan Ümitcan Uygun’a tepki gösteren ünlü isimler için de suç duyurusunda bulundu. Bunların arasında Kemal Doğulu, Deniz Akkaya, Hadise, Didem Şarman, Fatih Ürek ve Turgay Demirel bulunuyor.
“PAYLAŞIMLARDA MÜVEKKİLİM ÜZERİNDE BASKI OLUŞTURULUYOR”
Hakaret suçlarına karşı davalar açan Uygun’un avukatı Alev Acar, yaptığı açıklamada “Müvekkilin haklarını korumak adına birçok kişiye hakaret ettikleri gerekçesi ile suç duyurusunda bulunduk. Ne yazık ki bu isimler arasında; ünlüler, sosyal medya fenomenleri, milletvekilleri, gazeteciler de yer almakta. Takipçisi yüksek sosyal medya kullanıcıları, ünlüler ve milletvekilleri tarafından yapılan paylaşımlar ile müvekkil hakkında yürütülen soruşturmalara ilişkin olarak sosyal medya üzerinden bir baskı oluşturulmaya çalışılmakta ve müvekkilin anayasal hakları ihlal edilmektedir. Yargılamanın yapılacağı yer mahkemelerdir. Sosyal medya platformları üzerinden herhangi bir soruşturmayı yönlendirecek şekilde paylaşım yapılarak, soruşturmalara dahil olunması hukuki güvenirliğin azalmasına, insanların adalete olan inancının zedelenmesine neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

- Yaşam1 gün önce
Justin Bieber halay görüntüleriyle meşhur Şemdinlili Sofi Ömer’i paylaştı
- Yaşam2 gün önce
Burcu Biricik, Seul Drama Ödülleri’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülüne aday
- Yaşam7 saat önce
Çağatay Ulusoy sette kaza geçirdi, ölümden döndü
- Haber1 gün önce
‘Donat’ videosu ile tanınmıştı… Pelin Hürman: ‘1400 cin kavmini komutlandırıyorum’
- Dünya2 gün önce
İsrail’in saldırdığı Gazze Şeridi’nde ölü sayısı 24’e yükseldi
- Haber1 gün önce
Boş baklava boş tosttan sonra şimdi de boş börek…
- Sağlık2 gün önce
Sağlık Bakanlığı haftalık Kovid-19 verilerini açıkladı
- Yaşam6 saat önce
Selda Bağcan’dan Gökhan Türkmen’e Aleyna Tilki yanıtı: Sana ne?