Uluslararası Distopya Film Festivali’ne başvurular başladı

Kültürel değişim için tetikleyici olan distopya türündeki uzun metraj filmlerin özel gösterimlerinin yapılacağı ve kısa metraj filmlerinin yarışacağı Uluslararası Distopya Film Festivali, 10-12 Aralık 2021 tarihleri arasında bu yıl ilk kez gerçekleşecek.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları Üsküdar Belediyesi iş birliğiyle Uluslararası Bağımsız Sinema ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Distopya Film Festivali’ne başvurular başladı. 10-12 Aralık 2021 tarihleri arasında bu yıl ilk defa düzenlenecek olan festivalde; Türkiye’de distopya türünde yapılan filmlere alan açmak, film türlerinin çeşitliliğini dengelemek, çağı yakalayan yenilikçi filmlere fırsat eşitliği yaratarak filmlerin ve yönetmenlerin festival çatısı altında seyirciyle buluşması amaçlanıyor.

Distopya Türündeki Filmlerle Sinemaseverler Farklı Bir Festival Deneyimi Yaşayacak

Uluslararası Distopya Film Festivali’nde, öngörüleriyle çağını aşan yönetmenlerin yaptığı distopya türündeki filmlerle sinemaseverler farklı bir festival deneyimi yaşayacak. Özellikle yaşanılan pandemi sonrası distopya film türlerinin daha da önemsendiği dünyada, festival sinema dünyasında kendine önemli bir yer ediniyor. Festival kapsamında yalnızca distopya türüne özgü filmlere yer verilerek distopyanın daha iyi kavranmasına ve bu türün tüm detaylarına dikkat çekilecek.

Yarışma Kategorileri ve Ödüller

Direktörlüğünü Hatice Aşkın’ın yaptığı Uluslararası Distopya Film Festivali’ne başvuran ve festival yönetmeliğine uygun olan filmler arasından, finalist sekiz kısa metraj film

belirlenecek. Yarışma kapsamında birinciye 7.500 TL, ikinciye 5.000 TL ve üçüncüye 2.500 TL ödül takdim edilirken, dereceye giren filmlere verilecek ödüllerin yanı sıra finalist filmlere de gösterim telifi ödenecek.

Festivalin önemli kategorilerinden distopya türünde kısa film projelerini desteklemek ve sektöre yeni yönetmenler kazandırmak amaçlı yapılan Kısa Film Senaryo Yarışması’nda ise dereceye girecek film projesine En İyi Senaryo Ödülü olarak 7.500 TL fon sağlanacak.

Bu yıl ilk kez 10-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek Uluslararası Distopya Film Festivali’ne başvurular festivalin resmi sitesi distopyaff.com’dan veya filmfreeway’den yapılabilinecek.

Uluslararası Distopya Film Festivali’ne başvurular başladı

Yorumlar kapalı.