Ulaş Lokumcu: “Kendileri lebalep kongrelerde toplanırken pandemi yoktu!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde 2011 yılında Hopa ziyareti öncesi yaşanan protestolarda polisin sıktığı biber gazının da etkisiyle yaşamını yitiren öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüne ilişkin dava, yarın Trabzon 2'nci Asliye Mahkemesi'nde görülecek.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon Valiliği’nin dün aldığı kararla her türlü eylem ve etkinlik 25 Nisan’a kadar yasaklandı. Metin Lokumcu’nun oğlu Ulaş Lokumcu, valiliğin kararını, “Kendileri lebalep kongrelerde toplanırken pandemi yoktu, ama doğasına sahip çıkan Metin Lokumcu’nun adalet arayışında pandemi bahane edilerek bizi oraya sokmak istememesi, halkın desteğini bizden uzak tutmak istemelerini anlıyoruz” sözleriyle eleştirdi.

Öğretmen Metin Lokumcu, 31 Mayıs 2011 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlık yaptığı dönemde Hopa ziyareti öncesi polis sıktığı biber gazı sonucu yaşamını yitirdi. 9 yıl 11 ay geçen olayın ardından Lokumcu’nun ölümüne ilişkin açılan dava, yarın saat 9.30’da Trabzon 2’nci Asliye Mahkemesi’nde görülecek.

Dava öncesinde Hopa halkı, Hopa Meydanı’nda bir araya gelerek, “Metin Lokumcu için Adalet” çağrısında bulundular. Eyleme Lokumcu’nun ailesi adına oğlu Ulaş Lokumcu ve kardeşi Mete Lokumcu katıldı.

“KENDİLERİ LEBALEP KONGRELERDE TOPLANIRKEN PANDEMİ YOKTU”

ANKA Haber Ajansı’na konuşan Ulaş Lokumcu, Trabzon Valiliği’nin, davaya iki gün kala aldığı eylem ve gösteri yasağını değerlendirdi. Davanın yarın Trabzon Adliyesi’nde görüleceğini hatırlatan Lokumcu, “Dün akşam alınan valilik kararıyla Trabzon’da kamu kurumları, adliyenin önünde toplanma yasağı geldi. Biz buna, kendileri lebalep kongrelerde toplanırken pandemi yoktu, ama doğasına sahip çıkan Metin Lokumcu’nun adalet arayışında pandemi bahane edilerek bizi oraya sokmak istememesi, halkın desteğini bizden uzak tutmak istemelerini anlıyoruz. Adalet vazgeçilmez bir unsurdur. Bize destek veren herkesi Trabzon Adliyesi’ne bekliyoruz” diyerek çağrı yaptı.

METİN HOCAMIZ, SİZLERİN DERELERİ, DOĞASI İÇİN MÜCADELE EDERKEN ÖLDÜRÜLDÜ”

Doğaları için mücadele veren yurttaşlardan “selam” getirdiğini söyleyen avukat Seçil Ege, “Metin Lokumcu Hoca’mız, sizlerin dereleri, doğası için mücadele ederken öldürüldü. Bizler, onun mücadelesinin ışığında Türkiye’nin dört bir yanında yaşam ve ekoloji mücadelesini ondan aldığımız feyizle sürdürüyoruz. Bugün yaşam savunucularına yapılan müdahaleler, aynı şekilde Türkiye’nin dört bir yanında devam ediyor” dedi.

“METİN LOKUMCU’NUN RUHUNU TÜM TÜRKİYE’DE YAŞATIYORUZ”

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla köyünde yapımı süren zenginleştirme tesisi ve atık barajına köylülerin verdiği mücadeleyi anımsatan Ege, “Kirazlıyayla’da kadınlar, doğasına, köyüne sahip çıkarken yerlerde sürükleniyor. Salihli’nin Hacıbektaşlı köyünde yaşam alanlarına sahip çıkan kadınlar, Çapaklı köyünde doğasına sahip çıkan insanlar, kolluk kuvvetinin şiddetine maruz kalıyor. Tüm Türkiye’de ayağa kalkıyoruz, direniyoruz ve yaşam hakkımıza sahip çıkıyoruz. Metin Lokumcu’nun ruhunu tüm Türkiye’de yaşatıyoruz” diye konuştu. Avukat Seçil Ege, yarın görülecek davada Lokumcu’nun mücadelesini anacaklarını belirtti.

Ulaş Lokumcu: "Kendileri lebalep kongrelerde toplanırken pandemi yoktu!"

Ulaş Lokumcu: “Kendileri lebalep kongrelerde toplanırken pandemi yoktu!”

Yorumlar kapalı.