Ücretli aşı önerisine sağlık çalışanlarından tepki: Parayla satılamaz

“Sırası gelmeden Kovid-19 aşısı olmak isteyenlere ücret karşılığında tercih hakkı getirileceği” yönündeki iddialara sağlıkçılardan “Zenginin aşı olacağı, parası olmayanın aşıya erişemeyeceği haksız bir süreç, asla kabul edilemez” tepkisi geldi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun “Aşı tedariki için yeni formüller tartışılıyor” başlıklı haberinde, bazı ilaç firmalarının, yabancı aşı firmaları ile doğrudan bağlantıya geçerek, Türkiye’ye aşı getirilmesi için nabız yoklamaya başladığı öne sürülmüştü.

İddialara Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sessiz kaldığını söyleyen Dr. Ergün Demir ve Dr. Güray Kılıç, “Aşı tedariki konusunda çelişkili açıklamaların devam etmesi, akıllara aşı tedarik sürecinin yüze göze bulaştırılan ve dağıtılamayan ‘5 adet maske’ meselesini ve IBAN numarası verilerek ücret istenen PCR test sürecini getirmiştir” dediler.

Demir ve Kılıç, özetle şunları kaydetti:

“Can pazarına dönüşen salgında yurttaşların umutları ile oynanamaz, aşı süreci bu denli gayri ciddi olarak yönetilemez. Aşı politikası açık ve şeffaf olmalıdır. Nitelikli ve ücretsiz aşı yaygın ve hızlı olarak yapılmalı, ücretli aşı akla bile getirilmemeli, vatandaşın aşıya güveni sarsılmamalıdır”

Ücretli aşı önerisine sağlık çalışanlarından tepki: Parayla satılamaz

Yorumlar kapalı.