Tuzla’da büyük patlama: Fabrika alevlere teslim oldu

İstanbul Tuzla'da bir boya fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orhanlı‘daki İstanbul Boya ve Vernikçileri Toplu İşyeri Sanayi Sitesi’ndeki bir boya fabrikasında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Alevlerin yükseldiği ve yoğun siyah dumanın oluştuğu yangın, çevredeki bazı iş yerlerine ve ağaçlık alana da sirayet etti. Patlamalar nedeniyle çevredeki iş yerlerinde hasar oluştu.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında yaralıların olduğu, müdahale sırasında yaralanan bir itfaiye erinin de hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Tuzla’da kimyevi üretim yapılan bir fabrikada saat 13.15’te henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığı belirtildi.

Olay yerine ivedilikle itfaiye, sağlık, güvenlik ve AFAD ekiplerinin sevk edildiği bildirilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

“Müdahale neticesinde yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca yakın bölgedeki otluk alana sirayet eden yangın Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince söndürülmüştür. Yangında hafif yaralanan 9 işçimize sağlık ekiplerince müdahale edilmiş, T.A, M.Ö. ve T.T. maalesef hayatını kaybetmiştir. Yangında hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralanan işçilerimize de acil şifalar diliyoruz.”

 “3 binada ciddi hasar oluştu”

Olay yerinde bulanan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ise yangın sürerken meydana gelen patlamalar nedeniyle 3 binada kolon eğilmesi ve kiriş kırılması gibi ciddi hasar oluştuğunu belirtti.

Tuzla’da büyük patlama: Fabrika alevlere teslim oldu

Yorumlar kapalı.