‘Türkiye’yi parsel parsel bölüşen 5 şirkete teslim ettiniz’

'Bu bütçe, içi boş destek paketlerinin ardına saklanarak yurttaşlarımıza görkemli fakirlik vadediyor' diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, 2021 bütçesinin halkın sorunlarına derman olamadığını ifade ederek, "’Dünya 5'ten büyüktür’ dediniz, bütçeyi Türkiye'yi parsel parsel bölüşen 5 şirkete teslim ettiniz..." dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul Milletvekili İlgezdi, Meclis Genel Kurulu’nda  2021 yılı bütçesinde konuştu;

İlgezdi, özetle şunları söyledi:

İLK VİRAJDA KAZA YAPTINIZ

Bu bütçe gösteriyor ki Saray kabinesi de halkın sorunlarına derman olamadı. Oysa ‘kalıcı istikrar, hızlı karar, etkili yönetim, büyük ekonomi’ diyerek yola çıkmıştınız, daha ilk virajda kaza yaptınız. Bakın, burası önemli: Kaptan ehliyetsiz çıktı, direksiyonu bırakıp kaçtı; yani, yolda kaldınız. Oysa sizleri defalarca uyardık, ‘Kuvvetler ayrılığını rafa kaldırırsanız kurallar bağlayıcı olmaktan çıkar’ dedik; ‘Doğruyu biz biliriz’ dediniz, sınıfta kaldınız. 

UTANDIRAN ÇARESİZLİK

Bugün görüştüğümüz bütçe milyonlarca yurttaşımıza süslü cümlelerle zengin yoksulluk sunuyor; bu bütçe, içi boş destek paketlerinin ardına saklanarak yurttaşlarımıza görkemli fakirlik vadediyor. Toplumun sadece yüzde 20’sine milli gelirin yarısını sunarak derin eşitsizlik yaratıyor. Aslında utandıran çaresizlikten öte bir şey ifade etmeyen bu bütçe tam da on sekiz yılın sonunda politikalarınızın iflasıdır.

BU BÜTÇE KÖR, SAĞIR, DİLSİZ

Gerçek şu: Bu bütçe kör, bu bütçe sağır, bu bütçe dilsiz. Bakın, bir vatandaş ‘Tekrar iktidara gelirlerse insanların gırtlağına basıp nefes vergisi alacaklar.” diyor, haksız mı? Bakın, Türkiye’de 1 değil, 5 değil, tam 18 milyon yoksul insan var. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ dediniz, bütçeyi Türkiye’yi parsel parsel bölüşen 5 şirkete teslim ettiniz ama unutmayın, Türkiye Cumhuriyeti tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatan 5 şirketten büyüktür.”

‘Türkiye’yi parsel parsel bölüşen 5 şirkete teslim ettiniz’

Yorumlar kapalı.