Türkiye’deki banka bilgileri Almanya’ya mı gönderilecek? “Otomatik Bilgi Transferi Rehberi” hazır

Türkiye ile Almanya arasında otomatik bilgi transferi 31 Aralık 2020 tarihinde başlayacak. Bilgi kirliliği ise panik yaratıyor. Asılsız bilgilere karşı Gelir İdaresi Başkanlığı bir rehber hazırladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu Başkanı Zafer Sırakaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren ve üzerinde sürekli spekülasyon yapılan otomatik bilgi değişim sistemi hakkında son günlerde giderek artan asılsız haberler üzerine Gelir İdaresi Başkanlığı tüm sorulara yanıt veren bir bilgilendirme rehberini hizmete sunmuştur” dedi.

DİĞER BİLGİLERE İTİBAR ETMEYİN

www.gib.gov.tr/sites/default/files/uluslararasi_mevzuat/Finansal_Hesap_Bilgilerinin_Rehberi.pdf   web sitesinde yer alan rehbere ilişkin bilgi veren AK Parti İstanbul Milletvekili Sırakaya “Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızdan Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan ‘Otomatik Bilgi Değişim Sistemi’ rehberini esas almalarını ve burada yer alan bilgilerin dışındaki hiçbir açıklama ve bilgiye itibar etmemelerini önemle rica ediyoruz” diye konuştu.

2014 yılında vergi kaçakçılığı ve kara para aklamayı önlemek amacıyla imzalanan otomatik bilgi transferi anlaşmasına göre 2019 yılının hesap sahipleri, hesap özetleri, faiz, kâr payı ve satış kârları gibi gelir bilgileri paylaşılacak. Alman Maliye Bakanlığı’ndan (BMF) yapılan açıklamaya göre şüpheli durumlarda önceki yılların gelirleri hakkında bilgi de talep edilecek.

Kaynak: arti49

Türkiye’deki banka bilgileri Almanya’ya mı gönderilecek? “Otomatik Bilgi Transferi Rehberi” hazır

Yorumlar kapalı.