Türkiye, BioNTech-Pfizer aşısından 90 milyon doz daha satın almak için anlaşma imzaladı

Türkiye, Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısından 30 milyon dozu opsiyonlu olmak üzere 90 milyon doz daha satın almak için anlaşma imzaladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, Pfizer ile BioNTech’in geliştirdiği Kovid-19 aşısından 30 milyon dozu opsiyonlu olmak üzere 90 milyon doz daha satın almak anlaşma imzaladı.

Pfizer ile BioNTech, Türkiye ile imzaladığı ikinci tedarik anlaşması kapsamında toplam 120 milyon doz aşının 2021 yılı içerisinde teslim edilecek.

İki şirket ile Türkiye arasındaki ilk tedarik anlaşması 25 Aralık 2020’de 30 milyon doz için imzalanmıştı.

BioNTech CEO’su Prof. Uğur Şahin, “Amacımız, pandemiyi sona erdirmek, hastaneye yatışları azaltmak ve normal bir hayata dönmeye yardımcı olmak için dünyanın dört bir yanındaki insanlara Kovid-19 aşımızı mümkün olduğunca çok dozda ulaştırmak. Türkiye’nin aşılama çalışmalarına önemli katkılarda bulunabildiğimiz ve bize duyulan güven için minnettarız” açıklaması yaptı.

Pzifer’in Türkiye Müdürü Cem Açık ise, “Bu anlaşmanın Türkiye’nin Kovid-19 aşılama çalışmalarını daha da artıracağını umuyoruz. Pfizer, Türkiye’de halk sağlığına katkıda bulunmakta kararlı. Pandemiye karşı küresel mücadelede BioNTech gibi küresel bir ortağa sahip olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Türkiye, BioNTech-Pfizer aşısından 90 milyon doz daha satın almak için anlaşma imzaladı

Yorumlar kapalı.