Türkiye AB’den yardım istedi: İspanya 2, Hırvatistan 1 adet uçak gönderiyor

Türkiye, yangınlarla mücadele için AB'den destek talebinde bulundu: Sivil Savunma Mekanizması EUCPM aktive edildi. İspanya 2, Hırvatistan 1 adet Canadair uçağı gönderiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye‘nin büyük bölümünde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor. 125 orman yangının 117’si kontrol altına alınırken, Marmaris ve Köyceğiz’deki yangınlara havadan müdahale ediliyor. Muhalefet ve iktidar arasında “yangın söndürme uçağı” polemiği devam ederken Türkiye yangınlarla mücadele için AB’den destek talebinde bulundu.

AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Türkiye’nin AB Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdiği, acil karşılık olarak AB Komisyonunun, Hırvatistan’dan 1 Canadair uçağının, İspanya’dan 2 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçtiği belirtildi.

Bu yangın söndürme uçaklarının “rescEU” adlı Avrupa sivil koruma varlıkları içinde yer aldığı kaydedilen açıklamada, AB Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi’nin Türk makamlarıyla düzenli temas içinde olduğu ifade edildi.

AB Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, AB’nin bu zor zamanlarda Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu belirterek, “Daha fazla yardım sağlamaya hazırız.” ifadesini kullandı.

Türkiye AB’den yardım istedi: İspanya 2, Hırvatistan 1 adet uçak gönderiyor

Yorumlar kapalı.