Türk sinemasının “Mahmut Hocası” Münir Özkul’un vefatının 3. yılı

Türk sinemasının efsane isimlerinden Münir Özkul hayatını kaybedeli 3 yıl oldu. 5 Ocak 2018'de aramızdan ayrılan Özkul, saygıyla anıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kel Mahmut, Yaşar Usta, Kazım Efendi karakterlerine can veren usta oyuncu Münir Özkul 3 yıl önce bugün aramızdan ayrıldı. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirilen törenin ardından Bakırköy Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedilen Özkul 3 yıldır saygıyla anılıyor.

İstanbul’da 15 Ağustos 1925’te dünyaya gelen sanatçı Münir Özkul, İstanbul Erkek Lisesi’nde eğitim gördü. Özkul, 1940’ta henüz lise öğrencisiyken, Bakırköy Halkevi’nde tiyatroya başladı.
Ses Tiyatrosu’nda 1948’de sahnelenen “Aşk Köprüsü” ile profesyonel olarak oyunculuğa adım atan sanatçı, daha sonra Muhsin Ertuğrul yönetimindeki Küçük Sahne’ye geçti. Usta oyuncu, 1951’de John Steinbeck’in “Fareler ve İnsanlar” ile John Millington Synge’in “Babayiğit”, 1954’te George Axelrod’un “Yaz Bekarı”, 1955’te John Patrick’in “Çayhane” eserlerinin yanı sıra “Bana Çiçek Yollama”, “Generalin Aşkı”, “Yağmurcu” ve “Godot’yu Beklerken” gibi önemli eserlerde de rol aldı. İstanbul Şehir Tiyatroları, Ankara Devlet Tiyatrosu ve özel tiyatrolarda da görev yapan Özkul, Sadık Şendil’in “Kanlı Nigar” oyunundaki rolüyle 1968’de İlhan İskender Armağanı’nı kazandı.

Türk sinemasının “Mahmut Hocası” Münir Özkul’un vefatının 3. yılı

Yorumlar kapalı.