Türk Milli Takımı Covid-19 nedeniyle diskalifiye edildi

Tokyo Olimpiyatları Elemeleri için Hollanda'da bulunan Türkiye Erkek Sutopu Milli Takımı'nda 5 sporcunun yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. İlk maçına bu akşam çıkması gereken milli takım, bu nedenle elemelerden diskalifiye edildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokyo Olimpiyatları katılacak son üç takımın belli olacağı elemelerde yer alan ancak takımdaki yedi sporcunun koronavirüs testinin pozitif çıkmasından kaynaklı elemelerden diskalifiye edilen Türkiye Erkek Sutopu Milli Takımı için harcanan 750 bin TL ihmaller sonucu boşa gitti.

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde Hollanda’nın Rotterdam kentinde bulunan  Erkek Sutopu Milli Takımı’nda beş sporcunun son yapılan testlerinde koronavirüse rastlandı. İstanbul’da yapılan testlerde de iki sporcunun testi pozitif çıkmıştı. Takımda koronavirüs testi pozitif çıkan sporcu sayısının yediye yükselmesi sonucunda Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA), Türkiye’yi elemelerden diskalifiye etti. Afrika kıtasını temsilen elemelere katılacak olan Güney Afrika’nın katılamayacağını açıklamasından sonra geçtiğimiz yıl yapılan 2020 Avrupa Sutopu Şampiyonası’nı 12. sırada tamamlayan milli takımımız 2020 Tokyo Olimpiyatları Sutopu Elemeleri ’ne davet edilmişti.

ÖNLEMİ ALANLAR MAÇ YAPTI!

Turnuvaya katılacak diğer 11 ülke gerekli tedbirleri alarak maçlarını oynarken, milli takımda yedi sporcu koronavirüse yakalandı. Milli takım kafilesinde pandemi dönemi olmasına rağmen doktor bulunmaması dikkat çekerken elemelere katılım için ödenen paralar da boşa gitmiş oldu. Türkiye Erkek Sutopu Milli Takımı için otel ve uçak, kafile hatırayı ve spor malzemesi giderleri olmak üzere yaklaşık 750 bin TL harcandı.

Türk Milli Takımı Covid-19 nedeniyle diskalifiye edildi

Yorumlar kapalı.