“Turistin göreceği aşılanacak” ama turist aşısız!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamasına göre, Türkiye'de turist gören vatandaş aşılanacak, ancak Türkiye'ye gelen turistlerin ortalamasına bakıldığında aşılama oranlarının düşük olması dikkat çekti. Türkiye’ye geçen sene 2 milyon 128 bin kişi ile en çok turist gönderen Rusya, vatandaşlarının ancak yüzde 8.7'sini aşılamış durumda. CHP'nin doktor kökenli milletvekillerinden Murat Emir, "İktidarın gözünde vatandaşın zerre kadar değerinin olmadığını ortaya koyan bir açıklamadır. Bu tür bir ayrımcılığı onur kırıcı ve vicdansızca buluyorum" diyerek tabloyu değerlendirildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Turizm İstatistikleri 2020 Genel Değerlendirme Raporu’na göre, Türkiye’ye en çok turist Rusya’dan geliyor. Geçen sene 2 milyon 128 bin 758 turistin geldiği bu ülkede aşılama oranı, Our World in Data sitesine göre,  yüzde 8.7. Rusya’dan sonra 1 milyon 242 bin 961 turistin geldiği Bulgaristan’da ise aşılama oranı yüzde 9.  Siteye göre, 997 bin 709 turistin geldiği Ukrayna’da aşılama oranı yüzde 1.8.

Bakanlığın verilerine göre, Türkiye’ye geçen sene 15 milyon 971 bin 201 turist geldi.

Türkiye’ye en çok turistin geldiği ülkeler ve aşılama oranları sırasıyla şöyle:

  • Rusya, yüzde 8.7.
  • Bulgaristan, yüzde 9.
  • Almanya, yüzde 30.4.
  • Ukrayna, yüzde 1.8.
  • İngiltere, 51.5

"Turistin göreceği aşılanacak" ama turist aşısız!

CHP’Lİ EMİR: ONUR KIRICI VE VİCDANSIZCA BULUYORUM

CHP’li Emir, Bakan Çavuşoğlu’nun “Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız” açıklamasını ve turist gelen ülkelerdeki aşılama oranını değerlendirdi. “İktidarın aklına tam kapanma, Rusya Türkiye’ye turizm yasağı koyunca geldi. Turizm Bakanlığı’nın raporlarına göre Türkiye’ye en fazla turist gönderen ülkelerdeki aşılanma oranları dünya ortalamasının çok altında” diyen Emir, şöyle konuştu:

“‘Turistlerin göreceği herkes aşı olacak’ açıklaması iktidarın gözünde vatandaşın zerre kadar değerinin olmadığını ortaya koyan bir açıklamadır, AKP zihniyetinin bilinçaltının yansımasıdır. 128 milyar doları eriten iktidar şu anda turizme sarılmış durumda ve salgının daha da yayılma riskine rağmen turizm için ülkenin kapılarını sınırsız bir şekilde açıyor. İktidarın şu an tek derdi turiste sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir turizm ortamı sunmak ve sonrasına dair ne bir planları var ne de öngörüleri. Aşı olmadığı için her gün yüzlerce vatandaşımızın yaşamını yitirdiği bir ülkenin bir vatandaşı olarak bu tür bir ayrımcılığı onur kırıcı ve vicdansızca buluyorum.”

"Turistin göreceği aşılanacak" ama turist aşısız!

ÇAVUŞOĞLU AÇIKLAMIŞTI

Bakan Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Heiko Maas ile yaptığı görüşmenin ardından konuşmuştu. Koronavirüs salgını nedeniyle turizm için ilave tedbirler alındığını belirten Çavuşoğlu, “Turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız” demişti.

Çavuşoğlu, daha sonra da “Turistin gördüğü derken turistin uzaktan gördüğü değil, turistin geldiği otellerde ve tesislerde çalışan vatandaşlarımızı kastettiğimiz açık ve net” açıklaması yapmıştı.

"Turistin göreceği aşılanacak" ama turist aşısız!

“Turistin göreceği aşılanacak” ama turist aşısız!

Yorumlar kapalı.