Tunceli’de orman yangını sürüyor, 34 STK yangın bölgesine gidiyor

Tunceli’nin Ovacık ilçesine bağlı Yaylagünü ve Otlubahçe köyleri arasında yangın çıktı. Yangını, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül sosyal medya hesabından duyurdu. Çevreci 34 sivil toplum kuruluşu (STK), çıkan orman yangınları nedeniyle Tunceli’ye gideceğini açıkladı. Bugün Kadıköy Haldun Taner Sahnesi önünde toplanacak olan çevreciler, daha sonra Tunceli’ye hareket edecek.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tunceli’nin Ovacık ilçesine bağlı Yaylagünü ve Otlubahçe köyleri arasında dün çıkan orman yangını sürüyor. Tunceli Valiliği, yangına karadan müdahalenin yeterli olmadığını, alevlere 2 helikopterle de havadan müdahale edildiğini açıkladı.

Tunceli Valiliği, Yaylagünü ve Otlubahçe köyleri arasında süren orman yangınına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Dün öğleden sonra Ovacık ilçemiz Otlubahçe köyü bölgesinde başlayan örtü yangınını söndürmek üzere; Orman İşletme Müdürlüğümüz ekipleri ile jandarma personelimiz bugün sabah erken saatlerde bölgeye intikal etmiş ancak alana karadan müdahalenin zor olması sebebiyle havadan müdahale talebinde bulunulmuştur.

Yangına havadan müdahale etmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımızca 2 yangın söndürme helikopteri görevlendirilmiş olup havadan müdahaleye de başlanmıştır. Sosyal medya üzerinden oluşturulmaya çalışılan algı yanıltmalarına itibar edilmemesi hususunu kamuoyunun bilgisine sunarız.”

HELİKOPTERLER UZUNÇAYIR BARAJINDAN SU TAŞIYOR

Bu arada helikopterler, Ovacık ilçesinde su alabilecekleri göletler bulamayınca, Tunceli merkezdeki Uzunçayır Baraj Gölü’ne yöneldi. Helikopterler buradan aldıkları suyu yangın bölgesine taşıyor.

Çevreci 34 sivil toplum kuruluşu, çıkan orman yangınları nedeniyle Tunceli’ye gideceğini açıkladı. Bugün Osmanbey ve Kadıköy’de toplanacak olan çevreciler, daha sonra Tunceli’ye hareket edecek.

Çevreci 34 sivil toplum kuruluşu, Tunceli’ye gideceğini açıkladı

Tunceli’deki Seyit Rıza Meydanı’nda yarın (15 Eylül Çarşamba) saat 14:00’te basın açıklaması yapacakları öğrenilen 34 ekoloji ve çevre derneği tarafından yapılan ortak açıklamada, “Dersim’de gerçekleşen ve halen devam etmekte olan orman yangınlarının yaratmış olduğu tahribatı yerinde incelemek ve dostlarımızla dayanışmak için #Dersim’e gidiyoruz. Dersim coğrafyasındaki yangına güvenlik gerekçesiyle 11 gün boyunca müdahale edilmemesi bir eko kırımdır, yaşam alanlarının yok edilmesine sessiz kalmaktır. Hangi gerekçeyle olursa olsun, bu kabul edilemez. Bizler aşağıda imzası olan doğa ve yaşam savunucuları, küresel iklim krizinin doğurduğu sel ve yangın felaketleri ile boğuşurken gerek ticari gerek siyasi, ’ıslah’ ya da ‘düzenleme’ gerekçeleriyle doğanın tahrip edilmesine, canlı çeşitliliğinin ve yaşamın alanlarımızın yok edilmesine sessiz kalmayacağımızı beyan ediyor, yollara düşüyoruz” denildi.

Tunceli’de orman yangını sürüyor, 34 STK yangın bölgesine gidiyor

Yorumlar kapalı.