Tüm eğitim sendikalarından Kemalpaşa Kaymakamı Saygın’a tepki

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde Kaymakam Mehmet Faruk Saygın'ın bir öğretmeni "Haddini bil" diyerek sınıftan çıkarmasına eğitim sendikaları tepki gösterdi. Eğitim alanında örgütlü tüm sendikalar durumu kınarken, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sınıfta öğretmenin arkasında durduğu fotoğraf ile birlikte "Öğretmen, haddini bilir. Öğretmen, had bilmeyi de öğretir" paylaşımı yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Artvin‘in Kemalpaşa ilçesinde Kaymakam Mehmet Faruk Saygın’ın bir öğretmeni “Haddini bil” diyerek sınıftan çıkarmasına eğitim sendikaları tepki gösterdi. Eğitim alanında örgütlü tüm sendikalar durumu kınarken, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sınıfta öğretmenin arkasında durduğu fotoğraf ile birlikte “Öğretmen, haddini bilir. Öğretmen, had bilmeyi de öğretir” paylaşımı yaptı.

Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın’ın, ziyaret ettiği lisede girdiği sınıfta ”Hoş geldiniz” diyerek elini uzatan öğretmeni ”Haddini bil, sınıftan çık dışarıya bekle” diyerek kovduğu öne sürüldü. Duruma tepki gösteren eğitim sendikaları art arda açıklama yaparak Kaymakam Saygın’a tepki gösterdi. Sendikaların konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalar şöyle:

EĞİTİM BİR-SEN: ÖĞRETMEN ŞAMAR OĞLANINIZ DEĞİL

“- Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: “Bu Kaymakama Usül Öğretin. Özel eğitim sınıfının ne olduğunu bilmeyen, sınıfta öğretmenin rolünü ve ağırlığını anlamayan, Kaymakamlık nasıl bir sorumluluk farkında olmadığı anlaşılan bu Kaymakama önce usulü kim öğretecek? Öğretmen şamar oğlanınız değil, öğrenciliğinizi ve kendi öğretmeninizi unutmayın.

TÜRK EĞİTİM SEN: “HADSİZLİĞİN VE USULSÜZLÜĞÜN EN PESPAYE ÖRNEĞİ”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan: (Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sınıfta öğretmenin arkasında ayakta durduğu fotoğrafı paylaşarak): Öğretmen, haddini bilir. Öğretmen, had bilmeyi de öğretir. Artvin’in Kemalpaşa ilçesi Kaymakamı Faruk Saygın’ın Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi ziyaretinde özel öğretim öğretmenimize yaptığı nezaketsizlik ve hakaretin hiçbir şekilde izahı yoktur. ‘Hadsizliğin’ ve ‘usulsüzlüğün’ en pespaye örneğini sergileyen bu Sayın Kaymakamı, öğretmenimizden özür dilemeye ve İçişleri Bakanlığı’nı da gerekli tedbiri almaya davet ediyorum. Her önüne gelenin öğretmene hakaret edebildiği ya da şiddet uygulayabildiği bu cüretkarlık ülkemize hiç yakışmayan en büyük çirkinliktir. Bir mülki amirin dahi böylesi bir çirkinliğin faili olduğu ortamda, öğretmene yönelik şiddet hadiselerinin önüne nasıl geçeceğiz? Gün geçmiyor ki darp edilen, yaralanan ya da hayatını kaybeden öğretmenler haberlere konu olmasın. İçişleri Bakanlığı’nın Kemalpaşa’da yaşanan bu hadiseyle ilgili alacağı tedbir, bundan sonra öğretmene şiddet ve hakarete karşı alacağı takınılacak tutumu belirleyecektir.

EĞİTİM SEN: ÖĞRETMEN DEĞERLİDİR, BOYUN ĞMEZ

Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul: Artvin’de öğretmenin nazikçe uzanan elini meslektaşının ve öğrencilerinin yanında reddeden bir kaymakam yetersiz bir kamu yöneticisidir. Mardin’de velileri kışkırtarak öğretmenlerimize yönelik şiddete yol açan yöneticilerin yeri okul değildir. Öğretmen değerlidir, Boyun eğmez.

EĞİTİM-İŞ: MESLEK ONURUNUN HİÇE SAYILMASI KABUL EDİLEMEZ

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay: Öğretmenlerin devlet kademelerinde görev yapanlarca çeşitli davranış ve sözlerle aşağılanması ve meslek onurunun hiçe sayılması asla kabul edilemez. Artvin Kemalpaşa’da öğretmenimize saygısızca davranan kaymakam hakkında bir an önce soruşturma başlatılmalıdır.”

Tüm eğitim sendikalarından Kemalpaşa Kaymakamı Saygın’a tepki

Yorumlar kapalı.