Sağlık
TTB: Hazirandan önce ayda ortalama 29 sağlık çalışanı hayatını kaybederken son 4 ayda bu sayı toplam 26 oldu
Türk Tabipleri Birliği (TTB), Haziran 2021’den önce ayda ortalama 29 sağlık çalışanının Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini, son dört ayda bu sayının toplamda 26 olduğunu bildirdi. TTB, “Sağlık çalışanı ölümlerinin etkili doz aşı ile durması, güvenle aşı olunması için değerli bir veri sunmaktadır” açıklamasını yaptı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Haziran 2021’den önce ayda ortalama 29 sağlık çalışanının Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini, son dört ayda bu sayının toplamda 26 olduğunu bildirdi. TTB, “Sağlık çalışanı ölümlerinin etkili doz aşı ile durması, güvenle aşı olunması için değerli bir veri sunmaktadır” açıklamasını yaptı.
TTB’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, son dört ayda hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının aşılanma bilgilerine de yer verildi. Covid-19 salgınının tam doz aşı ile önlenebileceği vurgulanan açıklama şöyle:
“Sağlık çalışanı ölümlerinin etkili doz aşı ile durması, güvenle aşı olunması için değerli bir veri sunmaktadır. Etkili doz aşının tamamlanmaya başladığı Haziran 2021’den önce 435 (ayda ortalama 29) sağlık çalışanı kaybı yaşanırken son dört ayda bu sayı toplam 26 oldu.
Son dört ayda kaybettiğimiz 26 sağlık çalışanından 13’ü aşısızdı, 10’unun hatırlatma doz aşısı eksikti. Etkili doz aşılanması tamamlanmış bir sağlık çalışanının bağışıklığı baskılayan tedavi aldığı biliniyordu. İki sağlık çalışanının aşı bilgisine ise ulaşılamadı.
Unutmayın; Covid-19 tam doz aşı ile önlenebilir. Özellikle ilk dönem aşılanan sağlık çalışanları ve yaşı nedeniyle öncelik verilenler: Üçüncü hatırlatma dozuyla etkili aşı olmadan tam aşılı sayılmazsınız.”

- Yaşam2 gün önce
Nihat Doğan ve 3 aylık hamile hayranının düğün pozu ortaya çıktı! Çiçekle karnını kamufle etti
- Gündem2 gün önce
Yeni Akit yazarı Dilipak: Faize, enflasyona karışan Allah para değerlerindeki oynamalara karışmıyor mu sanıyorsunuz?
- Politika2 gün önce
Gaziantep’te ormanın katledilmesine izin vermeyen Orman İşletme Şefi Ümran Pınar görevden alındı
- Yaşam2 gün önce
Norm Ender’in sözleri ortalığı karıştırdı… Demet Akalın: Okan’ı zor tuttuk!
- Yaşam1 gün önce
Ünlü oyuncu anne olmak için gün sayıyor
- Yaşam1 gün önce
Kıvanç Tatlıtuğ’un Kral Kaybederse’deki partneri Serenay Sarıkaya oldu
- Haber2 gün önce
Fazıl Say’dan İmamoğlu’na ‘Nagehan Alçı’ tepkisi: Alay mı ediyor bizlerle, resmen saygısızlık!
- Dünya2 gün önce
ABD, İran’ın Rus yapımı ‘Hayyam’ uydusunu fırlatmasını ‘büyük tehdit’ olarak niteledi