Torino, Emirhan İlkhan transferini bitirmeye hazırlanıyor

Torino, Beşiktaş'ın genç futbolcusu Emirhan İlkhan'ı transfer etmeye hazırlanıyor. İtalyan ekibi, genç futbolcuyu sözleşmesindeki 4.5 milyon euro'luk serbest kalır maddesi ile kadrosuna katmayı planlıyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş’tan daha önce Rıdvan Yılmaz ile ilgilenen Torino, bu kez Emirhan İlkhan için devreye girdi.

A Spor’un haberine göre, İtalyan ekibi, 18 yaşındaki futbolcunun 4.5 milyon euro’luk serbest kalır maddesini ödeyip kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Genç futbolcunun sözleşmesinde ayrıca sonraki satıştan yüzde 15 pay maddesi de yer alıyor. Torino, transferi gerçekleştirirse, bir sonraki satıştan Beşiktaş’a pay ödemek zorunda.

Taraftar arasında transfer için artık küçük pürüzlerin kaldığı ve Emirhan’ın da kabul etmesi durumunda transferin kısa süre içerisinde gerçekleşeceği belirtildi.

Emirhan İlkhan, geçtiğimiz sezon ilk kez Sergen Yalçın sonrası göreve gelen Önder Karaveli döneminde Beşiktaş’ta forma şansı buldu.

Geçtiğimiz sezon toplamda 12 maçta sahaya çıkan 18 yaşındaki futbolcu bir kez fileleri havalandırdı.

Emirhan İlkhan kimdir, aslen nereli?

Emirhan İlhan, 1 Haziran 2004’te İstanbul’da dünyaya geldi. 2013’te Florya 1923 Spor’da futbola başlayan Emirhan, 2014’te Beşiktaş altyapı hocalarının dikkatini ve Siyah Beyazlı ekibe transfer oldu. Alt yaş gruplarında sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Emirhan’ın asıl mevkisi merkez orta saha. 17 yaşındaki oyuncu, Antalyaspor’a karşı mecburi olarak sağ kanatta görev alsa da performansıyla herkesin takdirini kazandı.

İlk profesyonel deneyimini Antalyaspor maçında yaşayan Emirhan, ortaya koyduğu performansla beğeni topladı.

U16 ve U18 Milli Takımı formaları giyen Emirhan’ın Beşiktaş ile Haziran 2023’e kadar sözleşmesi bulunuyor. Ocak 2021’de Beşiktaş’ta profesyonel olan 17 yaşındaki yıldız adayı, ”8 yaşımda seçmeler için tesislere adım attığımdaki heyecanımı tarif edemem. Bugün de aynı heyecanla futbol hayatımın en önemli adımını atıyorum. Artık Beşiktaşımızın profesyonel futbolcusuyum. Bu forma için elimden geleni yapacağım. Beşiktaş hayattır, hayatta Beşiktaş” ifadelerini kullanmıştı.

Sezon başında UEFA Gençlik Ligi’nde Borussia Dortmund’a karşı oynadığı futbolla Almanlar’ın ilgisini çeken Emirhan, Dortmund’un scoutlarıyla takip ettirdiği bir isim. Güncel piyasa değeri 100 bin Euro olan Emirhan, 1.75 boyunda.

Torino, Emirhan İlkhan transferini bitirmeye hazırlanıyor

Yorumlar kapalı.