Toplu taşımada yeni dönem: Akıllı telefonlar İstanbulkart olacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyük Şehir Belediyesine bağlı BELBİM A.Ş. şirketinin geliştirdiği yeni uygulamayla birlikte, akıllı telefonlar İstanbulkart olacak. İstanbul’da oturan vatandaşlar, karekod sistemiyle toplu taşıma araçlarına binebilecek. Bu sayede birçok kullanıcının şikayet ettiği kart kaybolması durumunun da önüne geçilmiş olacak.

Akıllı telefonlar İstanbulkart yerine kullanılabilecek

BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Yücel Karadeniz konuyla ilgili, “Mart ayı içerisinde pilot uygulamayı başlatacağız. İndir, yükle, okut, geç mottosuyla İstanbullular telefonlarını ulaşımda kullanabilecek” açıklamasında bulundu. Karedeniz, İstanbulkart’ı sadece bir ulaşım kartı olmaktan çıkarıp şehirdeki bütün hizmetlere ulaşabilen bir araç haline getirdiklerini söyledi.

Yücel Karadeniz, İstanbulkart’ın gelecekten nerelerde kullanılabileceğini de söyledi. Konuyla ilgili “Müzeler üzerinde de çalışmalarımız var. Yakında belediyenin bütün hizmetleri için İstanbulkart’ı bir ödeme aracı olarak kullanmaya başlayacağız. Aynı zamanda ulaşım için de teknolojik yeniliklerimiz devam ediyor. Mart ayı içerisinde ulaşımda hizmet için pilot uygulamalarımız başlayacak. Pilot uygulamalar birçok ulaşım hizmetinde yaygınlaştırılarak devam edecek” açıklamalarında bulunuldu.

Yeni uygulama ilk olarak metrobüslerde kullanılabilecek. Uygulama daha sonra metro, vapur ve Marmaray gibi diğer ulaşım araçlarına da gelecek. Plastik kartların tamamen kalkmasıyla ilgili de projeler yürütülüyor. Bu sayede kart için üretime zaman ayrılmayacak. Ayrıca plastik kartların çevreye vereceği zararlardan da kaçınılmış olacak. Dijital kartların en önemli avantajlarından birisiyse unutma ve kaybetme derdinin olması. Ayrıca cüzdanlarda fazladan kart taşıma derdi de ortadan kalkmış olacak.

Toplu taşımada yeni dönem: Akıllı telefonlar İstanbulkart olacak

Yorumlar kapalı.