TİP Genel Başkanı Baş: İşler kötü gittiğinde bir koro devreye giriyor

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin, "TBMM'yi akademiyi, yargıyı darbelerle esir alan, her yeri hukuksuz biçimde ele geçirip kafasının estiği gibi kararlar alan bu iktidarla darbe tartışması yapmak akıl dışıdır." dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında 103 emekli amiralin ‘Montrö’ bildirisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Partisinin konuyla ilgili daha önce açıklama yaptığını hatırlatan Baş, “demokrasi, adalet, bağımsızlık, özgürlük ve laikliği tehdit eden odağın AKP olduğunu, saray rejiminin direnen herkesi darbeci ve terörist ilan ederek bir korku iklimi oluşturmak istediğini” öne sürdü. Baş, “İşler kötü mü gidiyor? Bir koro devreye girerek, ‘Darbe tehdidi var’ diyor. Birileri itiraz mı ediyor? Aynı koro yine devrede. Birileri hakkını arayıp sesini mi yükseltiyor? Aynı koro yine devreye girerek, ‘bunlar terörist’ diye bağırmaya başlıyor. Bu ülkede darbeci arayan varsa bakması gereken yer iktidarın ta kendisidir. Laf olsun diye söylemiyoruz. Bugünkü Türkiye’yi yöneten koalisyon, 12 Eylül darbesinin öz evladıdır. Bunlar, ‘Biz içerideyiz ama fikirlerimiz iktidarda.’ diyen MHP’nin ortak olduğu bir iktidardır. Kenan Evren mezarda ama fikirleri tümüyle iktidarda. Kenan Evren’in hayalini kurdukları, AKP iktidarında gerçek haline geliyor” dedi.

“AKP İLE DARBE TARTIŞMASI AKIL DIŞI”

‘AKP iktidarları döneminde halk iradesinin ayaklar altına alındığını, sayısız belediyelere kayyum atandığını, üniversitelerin ise kayyumlarla esir haline dönüştürüldüğünü’ savunan Baş, “Seçilmiş milletvekillerini ve belediye başkanlarını cezaevlerine atıp halkın temsil hakkını gasp etmek bu iktidarın en önemli eylemleri arasında değil mi? TBMM’yi akademiyi, yargıyı darbelerle esir alan, her yeri hukuksuz biçimde ele geçirip kafasının estiği gibi kararlar alan bu iktidarla darbe tartışması yapmak akıl dışıdır. Bir darbecilik iması ile bu ülke halkının iradesini yok sayan, iradeyi sadece cumhurbaşkanında temsile indiren bir yaklaşımı hakim kılmak istiyorlar. Bunu asla kabul etmiyoruz” dedi.

TİP Genel Başkanı Baş: İşler kötü gittiğinde bir koro devreye giriyor

Yorumlar kapalı.